sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

10 pikatapaa luoda unelmien koti (Vanhan Voi Hyvin lehden satoa)

1. Tyhjennä kaikki tasot turhista tavaroista. Jätä vain taatusti tarpeellinen ja kaunis näkyville. Pyyhi pölyt iloisesti hyräillen ja imuroi intohimoisesti. Imet pois vanhan, väsyneen ja väsyttävän energian. Lika salpaa ilon.

2. Poista seiniltä kaikki taulut, julisteet yms., jotka eivät sinua ilahduta ja ihastuta. Varmista, että kuvat kotonasi vastaavat unelmiasi ja toiveitasi.

3. Karsi pois myös armotta sellaiset esineet, jotka sinua häiritsevät/inhottavat tai joita et todellakaan enää tarvitse. Älä kuitenkaan intoudu päättämään muiden perheenjäsenten puolesta. Neuvottele.

4. Heitä pois kaikki kituvat huonekasvit. Anna niille armollinen loppu kompostissa. Hanki tilalle muutama terveyttä uhkuva uutuus.

5. Tuuleta kotisi perusteellisesti kunnon ristivedolla ainakin kymmenen minuutin ajan. Anna huoneittesi täyttyä raikkaalla ja happirikkaalla ilmalla. Tunkkaiset tunnelmat saavat kyytiä. Innostut ja virkistyt.

6. Osta rehevä kimppu iloisen värisiä kukkia ja laita ne sädehtivän puhtaaseen maljaan mielipaikallesi. Kukat tuovat kotiisi toivon säteitä.

7. Polta tuoksulampussa vaikkapa sitruuna- tai appelsiininkukkaöljyä. Voit myös laittaa suihkupulloon parikymentä tippaa sinua miellyttävää eteeristä öljyä ja suihkuttaa raikas kotisi täyteen hurmaavaa tuoksua.

8. Sytytä kynttilä tai useampikin. Liekki muistuttaa sielusi valosta.

9. Laita soimaan rauhoittavaa musiikkia, linnunlaulua, huilua, harppua.

10. Istu alas, hengitä syvään ja rauhallisesti ainakin kymmenen kertaa. Hiljenny, kiitä kotiasi ja pyydä, että se täyttyisi rakkaudella ja onnella.

Lähde: Voi hyvin -lehti nro 5/05 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti