torstai 21. maaliskuuta 2013

Ajatuksiani elämänlaadusta ja hyvästä elämästä


Minulle on tärkeätä luonnomukaisuus, luomu ja luonnollisuus.vaikka pidänkin väreistä ja ylellisyydestä, mukavuudesta ja nykyajasta, en tee niistä mitään vaikutuksen vuoksi, vaan kaikella pitää olla tarkoitus. 

Koen luonnonmukaisesta ajattelusta että ne ovat aitoja ja oikeita valintoja, luonnollisuuden ja yksinkertaisuuden voittoa keinotekoisesta elämästä. Pienilläkin teoilla on merkitystä,jopa yhdellä ihmisellä. - Voi valita keinotekoisen, sijaan aitoa, puhua aidosti, käyttää lähituotteita ja kotimaista, tai mikä parasta kasvattaa ja  tehdä itse.

Luonto ja kuvat on paras inspiraation lähde minulle. Imen sieltä vaikuttimia väreihin kotona, ruokiin ja sisustukseeni. Keittiöpuutarhani on siksi minulle niin tärkeä.
Kotonani vihreä ajattelu toteutuukin paljolti sekä suurina, että pieninä eleinä, vaatehuoneessa on laventelinippuja, tuoksuina, mieluiten vesi-kuin öljypohjaista maalia , jos maalata pitää, valaisemiseen käytän usein kynttilöitä jos mahdollista, hyvä tunnelma, eikä  kuormita sähköä. Kierrätän huonekaluja, vaatteita ja astioita, itseasiassa kotonani ei löydy montakaan täysin uutta esinettä. Melkein kaikella on oma tarinansa.
Tärkeintä on se että ihmiset viihtyvät, on rauhallinen ilmapiiri eikä liika tavara täytä tilaa.Minulle hyvä elämä on tasapainoa, sopivassa suhteessa henkisyyttä, sosiaalisuutta, itsenäisyyttä, omanarvontuntoa, elämänhallintaa sekä hyvä ruoka, rakkaudella tehty, sekä läheiset, perhe, ystävät, ja työni.

1 kommentti:

  1. Lunnonmukaisuus itselläni on ihan kaikessa yksinkertaisuudessaan sitä, että tuntuisi pahalta syöttää lapsille teollisesti valmistettuja ruokia. On onnellinen tunne, kun katselee lapsiaan, jotka syövät itsetehtyä luomuruokaa. Meillä on kasvimaa ja kesäisin ja syksyisin on upeaa nähdä miten innolla lapset tonkivat, istuttavat omaa ruokaa, näkevät sen kasvun.

    Hyvä elämä itselleni merkitsee henkistä tasapainoa, sitä, että on hyvä olla, on rakkaat ympärillä.

    VastaaPoista