torstai 21. maaliskuuta 2013

Ajatuksiani henkisestä kasvusta


   Henkisestä kasvusta                                                                               


Kasvua on erilaista, joillain se tulee kriisin kautta, ( niillä jotka oppivat kantapään kautta) ja sitten on heitä, jotka hakeutuvat kursseille ja niitä joilla se on syntyperäistä ja luonnollista, ovat jo ns. vanhoja sieluja,kaikki heille on luonnollista.

Henkinen tie on yksinäinen tie. Alkuun voi olla raskaitakin kokemuksia, jotka ajan kanssa kääntyvät mahdollisuuksiksi oman ymmärryksemme kasvaessa. Vaikeinta on alku, se ettemme ymmärrä, että kaikki se ikävä tai herättävä tapahtuu siksi, että meistä tulisi eheämpiä juuri niitä ihmisiä joksi meidät on tarkoitettu tämän elämämme aikana.

Joskus kasvu tapahtuu sykleissä, joillekin taas koko ajan pienillä muutoksilla. Kuitenkin on hyvä muistaa pitää ns. nollausväliä uusien muutosten ja tiedon keskellä, jotta meidän on helpompi sisäistää, hyväksyä tapahtuneet asiat ja ymmärtää ne, ja kasvaa sen myötä.
Tässä kohden oma sisimpämme usein pistää vastaan ja käymme sisäistä taistelua ettemme halua kyseisiä tapahtumiakohdallemme vaan käydä elämäämme läpi meidän suunnitelmamme/tahtomme mukaan. Tämä sisäinen ristiriita saa kasvumme hidastumaan, taantumaan tai jopa tyrehtymään kokonaan, riippuen omista valinnoistamme.


Korostan valintojen merkitystä, kaikella on tarkoituksensa. Pienilläkin valinnoilla. Siksi olisikin hyvä opetella katsomaan kutakin valintaa suuremmalta kantilta, miltä se vaikuttaa, miten se liittyy elämääni myöhemmin jne.. näin opimme tekemään fiksuja valintoja.
1 kommentti:

  1. Hieno kirjoitus ja valaisee ainakin minulle montaa miettimääni asiaa.
    Olen pienestä asti ollut henkinen ja kiinnostunut kaikesta henkisyydestä. Viime aikoina kaikki on vaan lisääntynyt ja olen tullut herkemmäksi vastaanottamaan. Jotkut asiat tuntuvat vielä liian oudoilta ja sellaisiltakin, etten niitä vielä elämääni halua.
    Olen myös saanut lohtua ja valtavasti hyvää oloa :)

    VastaaPoista