keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kevätpäivän tasaus

Kevätpäivän tasaus on aikaa jolloin koen että koko kevät aika on kuin koko vuoden aamu. On valoa, uusiutumisen aikaa ja kaikki hankkeetkin onnistuvat paljon paremmin. Luonto alkaa heräillä talven jälkeen, (paitsi tänä vuonna vielä käydään talvea). Itse aloitan aina visualisoinnit tällä jaksolla. Käytännössä tänään alkaa uuden visualisointi, sillä ne kantavat hedelmää. Koen myös että kevät on vahvaa tasapainon aikaa, jolloin on hyvä tehdä myös ns. henkistä siivousta. Luopua vanhoista kiusallisista tavoista tai asioista joille ei enää ole kehitystä omassa elämässä.


Kevätpäivän toinen nimi on Ostara.
Ostaran nimi tulee latinankielisestä nimestä kevään jumalattarelle Eostrelle, jonka mukaan pääsiäinen nimettiin. Eostreen liittyykin tarina pääsiäispupusta: Pieni kani halusi niin kovasti miellyttää jumalatartaan, että muni pyhiä munia hänen kunniakseen ja koristeli ne kirkkaanvärisiksi. Kun kani antoi Eostrelle lahjansa, oli jumalatar niin mieltynyt kaniin ja lahjaan, että hän tahtoi jakaa ilonsa ja pyysi kania jakamaan muniaan kaikkialle. Monissa maissa pääsiäistä vietetäänkin muun muassa munajahdin merkeissä. Aikuiset piilottavat munia ympäri puutarhaa tai kotia ja lapset etsivät niitä ajatellen, että pääsiäispupu on ne piilottanut.


Minulle tämä on myös aika, jolloin keskityn pikkuiseen "keittiöpuutarhaani", vaihdan mullat, istutan ne kasvit, jotka pitää, sekä idätän paljon. Koristelen kodin kevääseen ja sillä juhlistan kevään tuloa.

Nyt on pakko todeta, että onneksi juuri nyt on paras aika vuodesta ryhtyä muutokseen. Juuri nyt on parhaat energiat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti