sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Luo oma MandalasiTee oma mandalasi!


Mieti aluksi, mihin tarkoitukseen haluat tehdä mandalan. Tasapainottaaksesi mieltäsi, hiljentyäksesi, ymmärtääksesi itseäsi tai selvittääksesi jonkin tilanteen? 

Jos haluat noudattaa perusrakennetta, voit edetä esimerkiksi näin: Piirrä iso neliö, joka kuvaa maailmaa ja tilannetta, jossa olet. Tee neliön sisälle ympyrä ja siihen neljä kehää. Mistä sinun tulee puhdistautua voidaksesi jatkaa matkaa kohti keskustaa? Mihin tarvitset rohkeutta ja voimaa? Minkä vaiheiden läpi ajattelet joutuvasi kulkemaan? Piirrä kehien sisäpuolelle neliö ja sen jokaiselle sivulle portti. Mikä tai kuka vartioi porttejasi ja estää pääsyn mandalan keskelle? Mitä on kohdattava tai opittava? Piirrä vartijat porteille. Jaa neliö kärjistä lähtien neljään osaan. Väritä syntyneet alueet elementtivärien mukaan. Mieti, mitä kukin elementti merkitsee elämässäsi. Ovatko ne tasapainossa? Mitä epätasapaino kertoo? Piirrä keskiöön päämäräsi kuva tai symboli. 

Voit lisätä kuvioon sinulle tärkeitä elementtejä: mandalan aiheeseen liittyviä eläinten tai kasvien kuvia ja erilaisia symboleja. Jos tiedät ihmisiä, jotka auttavat sinua matkallasi, merkitse heidät jollakin tavalla kuvioon. Voit tehdä myös erillisen kiitollisuus-mandalan, joka eisttää kaikkia niitä ihmisiä ja muita olentoja, jotka ovat olleet tukenasi ja apunasi eri tilanteissa. Portinvartijat voi silloin kuvata portinavaajiksi. 

Internetin sivuilta löytyy runsaasti eri-ikäisten ja eri perinteitä edustavien ihmisten tekemiä mandaloita. Risti on luonteva symboli kristillisten mandaloiden keksipisteeksi, juutalaisissa mandaloissa se saattaa olla Daavidin tähti. Lasten mandaloiden keskellä on usein aurinko, kukkia ja perhosia, oma lemmikkieläin tai jopa maapallo, jonka suojaamiseksi mandala on tehty. 


  
tekstilähde: Voi hyvin nro 3/06


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti