keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Pelikorteista tulkitseminen

Tavalliset pelikortit
Erilailla kuin tarot-kortit, pelikorteissa on vain yksi  osa ja niiden oletetaan kehittyneen Pienten Salaisuuksien korteista. Pelikorteissa on neljä maata: Padat, Ruudut, Hertat ja Ristit ja jokainen maa sisältää 13 korttia. Jokainen kortti edustaa myös eri elementtiä sekä vuodenaikaa.

Ruutu:
Ruutu edustaa alkua, kevättä ja ilman elementtiä. Nuoruus,  aktiivinen suunnitelmallisuus, eteenpäin meneminen ja älyn käyttäminen kuuluvat ruudun symboliikkaan. Kyky innostua ja odottaa elämästä  enemmän  ovat myös ruudun ominaisuuksia ihmisessä. Ruutu edustaa ajatuksia.
Ruudut  heijastavat raha-asioita, henkilön ulkoista minää  ja valtaan liittyviä olosuhteita.
Ruutu kuvaa  rahaa ja saavutuksia sekä niiden eteen tehtyä työtä. Ruutu on myös  vaaleahko tai punaverinen henkilö.

Risti:
Risti kuvaa kesää, täyttymyksen hetkeä ja kukoistusta. Elementtinä on vahva ja voimakas  tuli. Energia on voimakkaimmillaan, mutta sitä ohjataan impulsiivisesti tunteilla. Risti on toiminnan ja aktiivisuuden  kortti. Ristit liittyvät käytännön toimintaan ja työhön ja sen tekemiseen, ammattiin, sekä arkisiin asioihin.
Risti saattaa merkitä myös surua ja kuolemaa, pöytäyksen muista korteista riippuen.  

Hertta:
Hertta kuvaa  syksyä ja sen elementtinä on vesi. Hertta on tunnepuolen kortteja, ja kaikki tunne-elämän asiat liittyvät herttaan.  Syksynsadonkorjuusta nauttiminen ja sen juhliminen kuuluvat hertan symboliikkaan. Elämänkokemus tuo rauhaa ja tyyneyttä elämään. Rakkausasiat ja romantiikka on  liitetty herttoihin ja hertta tietääkin rakkautta ja onnea, pöydän muista korteista riippuen. 

Pata:
Pata kuvaa taas  talvea, sen pimeyttä ja elämän heikentymistä ja  syklin päättymistä. Elementtinä on vakaa ja muuttumaton, raskas maa. Vanhuus ja viisaus voivat merkitä sekä vetäytymistä, että uusia haasteita ja mahdollisuuksia.
Pata korttia on usein pelätty siksi, että niiden katsotaan ilmentävän ongelmia. Haasteisiin ja ongelmiin liittyy kuitenkin aina kasvun mahdollisuus ja uudet asiat pääsevät vauhtiin vasta vanhojen väistyttyä tieltä.
Pata ennakoi  vastoinkäymisiä ja huolia.

Korttien lukumäärä liittyy myös vuoden viikkoihin. Jokaista  vuoden viikkoa varten on olemassa oma korttinsa. Jos pelikorttipakan kortit laitetaan peräkkäiseen järjestykseen, on ensimmäinen kortti Ruutuässä.  Sitä seuraavat maat ovat Risti, Hertta ja  Pata. Korttien tulkinnassa vuosi alkaa  eri kohdasta kuin kalenterivuosi. Pakan ensimmäinen kortti, eli Ruutuässä, vastaa maaliskuun ensimmäisen ja seitsemännen päivän välistä viikon jaksoa.
Korttipakassa on kaksi väriä, punainen ja musta, josta punainen edustaa naista, tunteiden maailmaa ja passiivisuutta ja musta puolestaan edustaa miestä, älyä ja aktiivisuutta.
Jokaisen maan luvulla on myös oma merkityksensä:


Ässät: Uutisia
Kakkoset: Ristiriitoja ja päättämättömyyttä
Kolmoset: Hyödyn tavoittelua tai ulkopuolinen edunsaaja
Neloset: Tasapaino ja harmonia
Vitoset: Viivästyksiä ja pysähdyksiä
Kuutoset: Matkaan ja matkustamiseen liittyviä asioita
Seiskat: Tulevia asioita
Kahdeksikot: Perheen sisäiset asiat ja vaikutukset
Yhdeksiköt: Yllätyksiä, unohdettuja asioita
Kympit: Merkittäviä käännekohtia

 

Pakan hovikortit edustavat ihmistyyppejä. Kortit kertovat myös hiustenväristä:
Ruutu on vaaleatukkainen, Hertta punatukkainen, Pata tummatukkainen ja Risti ruskeatukkainen.
Rouva edustaa naista ja Jätkä ja Kuningas miestä.

2 kommenttia:

  1. Hei Sain Bndin Bisnekseen viitatesani Jokerin, mitä se tarkoittanee .. ? : ) Kiitos

    VastaaPoista
  2. Jokerihan jo pokeripelissäkin sekoittaa pakkaa, ja voi olla mikä tahansa kortti. Tässä tapauksessa kortti edustaa yllätyksiä. Kaikki on mahdollista hyvässä ja huonossa. Nostaisin vielä yhden kortin "jalaksi" tukemaan ja antamaan vahvistusta, onko tässä kohden Jokerin vaikutus hyvä vai huono... ja millä tasolla se vaikuttaa.

    VastaaPoista