sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Sisäinen rytmisi


Voi hyvin lehden satoa 7/2005

Vuodenaikojen vaihtumisesta johtuvat ilmaston muutokset vaikuttavat sekä suoraan että epäsuoraan ihmisen aktiivisuuteen ja toimintoihin. Talvella vetäydymme mieluummin itseemme ja vietämme enemmän aikaa kotona neljän seinän sisällä. Keväällä puutarhat, puistot ja kadut täyttyvät ihmisistä, jotka nauttivat heräävästä luonnosta, auringosta, linnunlaulusta ja uusista kohtaamisista. Silloin haluamme nähdä toisia ihmisiä ja tulla myös itse nähdyiksi. 
Kesäinen kuumuus tuo nautittavan laiskan, huolettoman loman tunnun, jolloin yhteenkuuluvuuden tunne luontoon, metsään, mereen, tuuleen ja maahan valtaa koko olemuksen. Kuuman kesän jälkeen syksyinen raikkaus tehostaa aineenvaihduntaa ja koko elimistö sysää liikkeelle voimavaransa. Silloin myös kaikenlainen toiminta aktivoituu. Millainen on lempivuodenaikasi? Miksi? Onko se ollut koko elämäsi ajan sama voi onko se muuttunut? Millaisista luonnonilmiöistä pidät kaikkein eniten? Millaiset luonnonilmiöt vaikuttavat sinuun eniten? Luonnonkierron seuraaminen on paras tapa löytää oma alkuperämme.

Millainen on sinun kuukausirytmisi? Entä millainen on viikko- ja päivärytmisi? 9 kysymystä nykyhetkelle:
Mikä on sisäinen todellisuutesi tällä hetkellä? Mikä on nykytilanteesi? Mikä on menneisyyden vaikutus tai sen, mikä on juuri päättymässä? Mistä pidät vielä kiinni? Mikä on tulevaisuuden vaikutus tai sen, mikä on juuri alkamassa? Mikä vaikuttaa sinuun voimakkaasti näinä aikoina? Mikä ympäröi sinua? Millaisia ovat toiveesi ja pelkosi juuri tällä hetkellä? Miten sinun pitäisi nyt toimia ja käyttäytyä? Ihminen on osa luontoa, ja lempeä keino toimia sopusoinnussa syvemmän itsemme kanssa on virittäytyä huolellisesti vuorokausien, vuodenaikojen ja sään rytmiin. Kun noudatamme auringon tahtoa, huomioimme kuun, jäljittelemme kasveja ja liikumme tuulten mukana, löydämme vaikeasti tavoiteltavan tunteen itseydestä, omasta alkuperästämme. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti