sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kuun Jumalattaria, Naisia ja Äitejä

Täydenkuun aika taas lähestyy. Yhdistän aina naisen kuun voimiin. Kuun eri kehitysvaiheet ovat verrattavissa mielestäni naiseuden kehitysvaiheisiin. Uuttakuuta edustaa nuori nainen. Täysikuuhun yhdistetään äiti. Vähenevään, eli vanhaankuuhun yhdistetään viisas, vanha nainen.
Suvussani ja nimenomaan perheessäni tämä toteuminen on jotenkin herättänyt minut huomioimaan tyttäreni tarpeita erityisesti. Ymmärrystäni isoäitiäni ja omaa äitiäni kohtaan. Myös oma toimintani äitinä ja naisena on noussut pintaan. Osaksi lienee siksikin että lähestyn viittäkymppiä ja teen tiliä elämästä tietyllä tapaa.

Tyttäreni Vilma


Vanhan tarinan mukaan Kuun Jumalatar on ensin neito, edustaa uusia alkuja, innostusta, tuoreutta ja hyvää, puhdasta energiaa( Uusikuu). Tarinan mukaan se kuvasi naista, joka ei vielä ollut synnyttänyt. Uudenkuun aikana on hyvä laittaa asioita alulle ja vetää puoleensa erilaisa asioita. Hyvä hetki visualisoinnille.  Käytännön tasolla tämä hetki sopii siementen ja kasvien istuttamiseen.

Äitini ja minä


Äiti edustaa täysikuuta. Äiti on neitoa kypsempi ja edustaa hedelmällisyyttä, lisääntymiskykyä ja hoivaa sekä huolenpitoa.Hänen äidillinen hahmonsa kuvaa naista, jolla on jo lapsi ( tai useampia) kasvatettavanaan. Täysikuun aikana on hyvä keskittyä olennaiseen, parantaa asiat, joita voi parantaa (myös energiatasolla) sekä hoivata, suojella ja pitää huolta läheisistä ja rakkaistaan. 


         

                                                                        


Vanha nainen on viisas. Hän edustaa tietoa ja ymmärrystä. Entisaikaan hän oli nainen, jonka lapset olivat jo kasvaneet aikuisiksi. Hänen elämänkokemuksensa ja muiden ihmisten tarkkailemiseen perustuva tietämyksensä olivat antaneet hänelle kyvyn havaita asioita, jotka eivät ollet muille ilmeisiä ja perustuneet arkeen.
Vähenevän kuun viimeiset vaiheet edustavat Vanhaa Naista, ja silloin on paras aika hankkia tietoa, lukea tutkia ja opiskella. Tämä on myös paras hetki syventää omaa henkistä tietoaan. Myös huonoista tavoista, käytös - ja toimintamalleista on hyvä luopua tällä aikaa. Vanha Nainen hallitsee myös  kuolemaa ja työn jälkeistä lepoa. Koska elämän kiertokulku on kuoleman ja jälleensyntymisen kautta päättymätön, Vanha Nainen valmistaa ikäänkuin tietä  uudelle syntymälle ja Neidolle.


                      
Mummoni Emma

Ne muutamat päivät jolloin kuu ei ole näkyvissä, sanotaan mustankuun  tai uudenkuun ajaksi. Tällöin ei kannata laittaa mitään hankkeita eteenpäin tai lopetella mitään, on vain parempi olla ja ottaa tilaa asioille, niin tapahtuneille kuin uusillekin, ajatustasolla.
On äärimmäisen hienoa olla Äiti, tyttärelle ja pojilleni. Lapseni ovat opettaneet minua ja toivottavasti minä heitä. Koen kuitenkin lapseni ykkössijalle elämässäni. Äitiyteen kasvaminen on ollut se kaikkein haastavin asia. Minulle lapsia, joka en ole koskaan edes pitänyt nuorena lapsista, saati ymmärtänyt heitä. Kahden vanhemman lapseni kanssa en edes ehtinyt nauttimaan äitydestä tai raskaudesta ollenkaan, elämä oli liian hektistä silloin.

Henkisyys tuli kunnolla elämääni vasta eron jälkeen ja silloin vasta aloin ymmärtämään enemmän, olemaan se viisas vanhempi ja äiti. Vieläkin kyllä elämän oppikurssilla lasteni suhteen välillä ollaan, kaikesta oppien.


Pahoittelen sekavaa kirjoitusasua, noviisinörttinä tämä kuvien asettelu ei oikein suju  kuten Strömsössä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti