tiistai 23. huhtikuuta 2013

Salsaa, salsaa

Tämä salsa on ollut hyvin suosittu  perheessäni, varsinkin tyttäreni sulhanen on mieltynyt tähän erityisesti. Tämä on kypsytetty salsa, joten säilyvyys on taattu useamman viikon ajan. Tulee halvemmaksi kuin ne kaupan valmis salsakastikkeet ja on parempaa. Mitä parasta  - ilman lisäaineita.

Kannattaa laittaa puhdas hillopurkki kansineen ensin 110 asteiseen uuniin avoinna että purkki saa kuumakäsittelyn, ( salsa säilyy paremmin). Muista käyttää patalappuja tai hanskoja kun otat purkin uunista, se on kuuma! Säilyminen onnistuu kun itse neste mitä laittaa purkkiin on kuumaa ja purkki on vielä kuuma. Purkki pitää täyttää ihan piripintaan.

Tämä annos on yhden pienen hillopurkin kokoinen.

Mutti tomaatimurskaa  (Ihan parasta, ja purkin voi pestä ja käyttää kukkapurkkina tms.)
1 sipuli pilkottuna
Pilkottua Chiliä maun mukaan, laitoin yhden siemenineen. ( jos et halua tulista, voit poistaa siemenet ja huuhtoa chilit kylmässä vedessä , näin pahin tulisuus katoaa) Muista suojata kädet ennen pilkkomista esim ruokaöljyllä tai käytä kertakäyttöhanskoja.
n. 2 tl Juustokuminaa eli Jeeraa (maamauste)
n. 2tl  Jauhettua Korianteria (maamauste)
1/2 tl suolaa
pippuria maun mukaan
ruokaöljyä (ei oliiviöljyä)
2 tl sokeria

Kuullota öljyssä sipulit, chilit ja kuivamausteet, ei sokeria vielä. Kohtuulämmöllä liesilevy. Anna makujen tutustua toisiinsa muutaman minuutin. Lisää tomaattimurska ja  sekoittele hitaasti, pienennä lämpöä ja lisää sokeri, sekoittele, maistele, lisää tarvittaessa pippuria, chiliä tai sokeria.
Anna muihia väliin sekoitellen hiljaisella lämmöllä n. puolisen tuntia. Huom. jos ei löydy kotoa chiliä, jalopenokin korvaa sen.

 Bon Appetit!3 kommenttia:

  1. Moi!

    Olipa ihanaa, että olit eksynyt blogiini. Jäin lueskelemaan vanhempiakin postauksiasi, mielenkiintoista miten elämä kuljettaa eteemme samanlaisia juttuja läpikäyviä ihmisiä, vaikka näin virtaalisestikin. Itselläni menossa perinnekorjauksen lisäksi löytöretki henkisyyden maailmaan.

    VastaaPoista
  2. Heh, kaikella on nähtävästi tarkoituksensa. Asunnon remontti saa aikaan usein sen oman henk. kohtaisen remontinkin.

    VastaaPoista