sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Taikatalvea ja Muumeja

Meillä on aina pidetty Muumeista. Vanhemmat lapseni ovat käytännössä kasvaneet niiden kanssa aikuisiksi. Osaan varmaan ulkoa kaikki muumi tv-sarjan jaksot, sen verran usein ne rullasivat videoissa, kun halusivat katsoa uudestaan ja uudestaan. Kuopus ei niinkään ole niistä välittänyt. (mörkökammo). Minulle Muumit ja Peppi Pitkätossu edustavat lapsuutta, vapautta ja mikä parasta oikeutta elää ja olla vapaasti. Tietyllä tapaa myös rohkeus kuuluu noihin tarinoihin. Rakastan hyviä tarinoita. Ovatko Muumit kuuluneet olennaisena osana Teidän elämäänne?


Muumien huumori tai noh, lähinnä kai piilotettu, mutta niin osuva on aina ollut mieleeni. Lempihahmoni on  kai Muumimamma sekä Muumipappa. Ovat jotenkin filosofisia ja lempeitä kasvattajia. Kun kaikki on kaaoksessa, Muumimamma laittaa teetä ja kaikki rauhoittuvat. Muumilaakso on paikka jossa haluaisin olla, peräti asua.


Klassikkolauseita, jotka ovat jääneet mieleeni.

"Nousuvesi seuraa kuuta, eikä kuusta koskaan tiedä minnepäin se on matkalla" -Nipsu"Elämä voi olla somaa ja rauhallista. Paljon ruokaa, ja torkut silloin kun haluttaa. Ei elämän tarvitse olla märkää ja epämukavaa." - Nipsu"Typerä nainen! Ei siivoaminen mitään auta!" -Piisamirotta"Minun täytyy toivoa! Nythän on täysikuu!" -Nuuskamuikkunen"Olisi kauheaa jos maapallo särkyisi. Se on niin kaunis" -Nuuskamuikkunen"Tuuli puhalla! Puske pois pilvet auringon edestä!" - Noita"Puhalla tuulen pakana puhalla!- Pikku myy"Äiti! Herää! Koko maailma on kadonnut!" -Muumipeikko

"Minun on niin helppo olla ajattelematta yhtään mitään." - Niiskuneiti
" Onpa vasta mukavaa olla Mymmeli, minulla on varpaannipukoita myöten hyvä olo."- Mymmeli

Tämä postaus tuli mieleeni kun tämä "takatalvi" näyttää tulevan. Siitä ajatukset siirtyivät Muumien Taikatalveen. Muumeissa on myös ihanaa kansanperinnettä sekä mystiikkaa.

3 kommenttia:

 1. Samoin, vanhimmat lapseni kasvoivat muumeja katsellen :) Muistan varmasti aina miten nykyinen kohta 17v poikani sanoi 3 vuotiaana sohvalla istuen haaveellisena huokaisten: "Rakkaus on ihanaa". kun kysyin mistä tuon keksi niin mistäpä muusta kuin muumeista :D Samainen lapsi sanoi myös aikoinaan kaupassa hyvin virallisesti kirjakielellä: "Haluan tietää miltä papaija maistuu" ja ympärillä olevat huvittuivat suuresti. Muumeista sekin lausahdus.
  Pienet lapseni ovat vasta nyt löytäneet muumit ja minä jo osaan kaikki ulkoa, mutta silti katson niitä mielelläni heidän kanssaan :)

  VastaaPoista
 2. Vähän harmittaa kun tämä kuopukseni ei näistä klassikoista välitä, mutta itse sitäkin enemmän. Minulla on yksi muumikirja työnalla lukulistassani taas. On ihana oivaltaa niistä huumoria, ja mitä onkaan itse tarinan/henkilöhahmon takana. Rakastan arvailla niitä hahmoja keitä voivat olla oikeassa elämässä jne..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Meillä on isi kasa muumimukeja ja vieraille ja omillekin jaan aina kupit tarkkaan sen mukaan millaisia mielestäni ovat :)

   Poista