tiistai 7. toukokuuta 2013

Mozzarellaa chilillä ja sitruunalla

RRRakastan mozzarella juustoa, lisään sitä lähes kaikkiin ruokiin.  Chili on vienyt sydämeni, sitä kasvaa keittiöpuutarhassani ikkunalla. Ennen yhdistin mozzarellaan  raakaa chiliä, nyt kuitenkin kokeilin uudella tapaa. Paahdetulla chilillä.

Pieni annos kahdelle tai yksi isompi annos

Yksi mozzarella lohkottuna
Oliiviöljyä 
Kaksi punaista chiliä ( jos pitää tulisemmasta jokin muukin laji sopii) Punainen ei ole niin tulinen
Yksi sitruuna pestynä, raastettuna( älä raasta valkoista mukaan, vain kuori) Valkoinen osa on kirpeää ja pahanmakuista.
Mustapippuria
Suolaa

Varaa haudutusastia chileille ja muovikelmua peitteeksi.

Paahda/grillaa chilit mustiksi uunissa grillivastuksen alla tai grillissä. Laita ne heti kuumina pihdeillä haudutusastiaan(syvä lautanen tms.) ja peitä kelmulla tiivisti. Höyry auttaa kuoria irtoamaan, jolloin chili on helppo kuoria. Poista halutessasi siemenet. (siemenet ovat tulisia) ei haittaa jos chili rikkoutuu. Säästä suikaleet ja lisää ne mozzarellan kanssa annoslautaselle. Asettele chilit kauniisti tai sikin sokin mozzarellan päälle.  Lisää sitruunaraaste ja mausteet. Lisää viimeiseksi oliiviöljyä hieman.







Älä välitä pienistä mustista kuorenjäämistä chilissä, ei haittaa makua. Yllätyin kuinka raikas ja maukas tämä salaatti on, sopii tosi hyvin grilliruokien kera tai  kevyeksi lounaaksi patongin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti