perjantai 26. heinäkuuta 2013

Perjantai - Frigg

Minulle perjantai on hyvä päivä, valmistaudun viikonloppuun  vaikka se olisikin työntäyteinen. Perjantain fiilikset ovat kuitenkin jo vapaammat ja rennommat kuin muiden päivien. Sitä odottaa viikonloppua, myöhempään nukkumista- meillä tosin harvinaista herkkua kissojen elinrytmien takia.
Perjantaina käyn vain kaupassa ja siivoan. Sitä kai kunnioittaa jotenkin vapaata.

Perjantai nimi tulee vanhasta englannista frigedaeg (en saanut kirjoitettua nimeä täysin oikein, mutta noin se kaiketi lausutaan)  ja se tarkoittaa Frigin päivää. Frigg on kaikkien Jumalattarien äitinäkin pidetty, Odinin vaimo ja  hedelmällisyyden sekä rakkauden Jumalatar. Monesti yhdistetään Freyaan mutta on kuitenkin aivan erillinen Jumalatar.


Nykyisin  Jumalattaret eivät enää saa ansaitsemaansa huomiota ainakaan täällä pohjoismaissa niinkään, mutta itselleni tarinat ja myytit antavat voimaa, naiseutta ja hyvää oloa, avian kuin saisin omat kadoksissa olevat voimavarat uudelleen käyttöön.

3 kommenttia:

  1. Hei! Minunkin lempipäiväni on perjantai. Silloin se viikonloppu on edessä ,jolloin itselläkin enempi vapaata kun se puoliso on auttamassa. Tavallaan antaa itselleen enempi aikaa levätä laakereillaan, vaikka toki viikonloppunakin on tekemistä, kun koko perhe on koolla.:)

    VastaaPoista
  2. :) Perjantain voisi ottaa melkein joka viikkoiseksi juhlapäiväksi:)

    VastaaPoista