sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Raparperichutney

Kun sitä raparperia on jo liikaa, eikä tiedä mitä tehdä siitä. Tämä säilyy hyvin, kunhan muistaa
huuhdella purkit joko atamon säilöntäaineella tai käyttää uunissa puhtaana 110c asteessa kansineen juuri ennenkun laittaa chutneyn purkkiin.

600g. raparperia

2 punasipulia hienoksi hakattuna

1/2 -  1 chilipalkoa hienoksi pilkottuna, siemenet poistettu, oman maun mukaan.

2 dl sokeria

! rkil raastettua inkivääriä

1 tl kanelia

n. 1 tl mustapippuria myllystä

  4rkl valkoviinietikkaa

1/2 dl vettä


Kuori ja pilko rapaperi. Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 30 min tai kunnes seos paksunee.
Säilytä chutney jääkaapissa. Tarjoile grillatun kanan, lihan, makkaran jne. kanssa.

Itse käytin yhden keskikokoisen punaisen chilin, maku oli hiukan tulinen, muttei mielestäni ollenkaan liikaa.






Rapaperissa on runsaasti oksaalihappoa, ja se sitoo kalsiumia. Jos nauttii paljon raparperia, kannattaa pitää huuolta  normaalista kalsiumin saannista, esim. maito ja juustot. Oksaalihaposta on haittaa eniten juuri luustolle. Oksaalihappo voi pahentaa kihti- tai nivelpotilaan vaivoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti