sunnuntai 4. elokuuta 2013

Aarrekartta - tie tavoitteisiin ja toiveisiin

Vanha sanonta - Varo mitä toivot, pätee tähän oikein hyvin.
Kun tekee aarrekarttaa on tärkeää miettiä mitkä ovat omat ydintoiveet. Mitä toive ruokkii, mitä tunnetta, minkälaista oloa se tuottaa? Silloin olet oikealla kohdalla tavoittedesi kanssa, etkä toivo sellaista, mikä ei ole kasvusi mittaista.
Aarrekartan on tarkoitus ruokkia kasvuasi, elämäntehtävääsi ja omaa polkuasi. Silloin tavoitat nopeammin sen mitä haluatkin saavuttaa.
Karttaan kannattaa laittaa itsensä kuva keskelle, piirrettynä tai kuvana ja toiveet sen ympärille. Joillekin toimii ihan ajatuksissa oleva kartta tai toivelista johon kirjoittaa haluamansa.

Teimme ystäväni kanssa muinoin aarrekartat. Hän toivoi kovasti lasta, ja olivat yrittäneet monta vuotta.  meillä oli myös tyttäreni antamia kiiltokuvia muutama aarrekuvinamme ja sieltä löytyi perinteinen symboli kuvaamaan raskautta, lasta - Haikara jolla oli pieni nyytti nokassaan.. Sanoin ystävälleni että  liimaa tuo haikara karttaasi, niin  unelma on tavoiteltavissa.
Jonkun vuoden päästä ystäväni siivosi vaatehuonettaan ja löysi kyseisen kartan ja naureskeli tyytyväisenä että kartan teosta n. päälle vuosi niin hän oli jo raskaana! He saivat kauniin tyttären. Tämä tarina sai kauniin päätöksen.

Eräs vanha asiakkaani ( ei iältään)  teki myös aarrekartan. Hän haaveili omasta talosta. Sanoin että kokeile jos kartta toimisi.. Hän oli eroamassa ja talouskaan ei sallinut  oman talon ostoa, mutta halusi silti yrittää. Hän oti kuvan haluamastaan talosta, liimasi sen karttaansa ja "määräsi", eli kirjoitti sen summan, minkä haluaa maksaa siitä. Kävi katsomassa taloa jne.. ja teki tarjouksen jonka oli määrännyt itselleen, ja myyjä suostui hintaan. Ja mikä parasta pankki suostui lainaankin. Hän ilmoitti  n.vuoden päästä että asuu nyt siinä talossa jonka oli toivonutkin.

Tässä on nyt kuitenkin kyse perinteisestä leikkaa, liimaa askartele - kartasta.
Hanki tavallinen A4 tai A5 tyhjä paperiarkki, myös pahvi sopii hyvin. Pino aikakausi lehtiä, joista leikkaat kuvia, jotka symboloivat haluamaasi.  Liimaa,  ja sakset.
Tussit tai värikynät. Määrittele toiveesi, ensi alkuun on hyvä laittaa vain muutama toive, jotka täydentävät omaa ydintoivettasi. Kuvittele samalla se tunne, miltä tuntuu kun saat haluamasi.
Paperin vasempaan yläkulmaan aloituspäivämäärä ja oikeaan alakulmaan päättymispäivämäärä - mihin mennessä haluat että toiveesi on täyttynyt. Usein muutama kuukausi on hyvä tavoite. Voit aina tehdä uuden kartan. Kartan voi tehdä myös tietyille elämänalueille erikseen. Liimaa kuvat karttaan oman kuvasi ympärille. Laita kartta paikkaan josta näet sen päivittäin vaikka seinätauluksi, jääkaapin oveen tai vaatekaapin sisäpuolelle jos et halua muiden näkevän toiveitasi. Ja sitten vaan odotat että sisimpäsi alkaa työstämään toiveitasi toteen.

5 kommenttia:

 1. Mulla ja miehellä on kaksi samaa toivetta, haavetta, molemmat vaatisivat niin suuren säkillisen rahaa, etten taida uskoa aarrekartankaan tässä auttavan.

  Vaikkakin sellainen olisi kiva tehdä joskus vaikka tyttöjeniltana :)

  VastaaPoista
 2. Toivo kaikki mitä haluat! Siinä aarrekartan ydin. Saat sen jos se on sinua varten. Jos olet sille valmis. Ihmeitä tapahtuu. Olen sen havainnut monesti ihan konkreettisestikin, aina se toive ei ole kiinni rahasummasta..

  VastaaPoista
 3. Löysin blogisi vasta hiljattain ja vaikuttaa mielenkiintoiselta! :) Tällaista aarrekarttaa pitääkin kokeilla :)

  VastaaPoista
 4. Moro! Tosi monien vuosien aikoina, mäkin olen tehnyt ystävieni kanssa näitä Iloisia Hauskoja Haasteellisia Mukavia Kivoja Mielenkiintoisia ja Surullisiakin "Toiveet, Haaveet Unelmat" Aarre karttoja. Vain tosi harvoin murto osa meidän ystävien Toiveistamme, Haaveistamme ja Unelmistamme ovat oikeasti toteutuneet. No, parempi pieni murto osa, kun ei yhtään mitään toteutuisi. Mukavia elämän hetkiä sulle! Terkuin! Kissa Fanit Kurnauskis! p.s. Toivottavasti sä joskus vieläkin luet näitä kaikenlaisia kommentteja, täällä sun blogissasi.

  VastaaPoista
 5. hei, kyllä minä luen jokaisen kommentin, aina ei vaan ehdi tai unodan vastata.. Niin paljon mielessä :)
  Aarrekartta pitäisikin taas tehdä. Aarrekartasta saa toimivan kun fokusoi kunkin tarpeensa, ja haluamansa niin, että se ruokkii "ydintoivetta", ja sillä tarkoitan sitä mikä tosiaan on se suurempi haave. Eli baby steps tässäkin.. Vähän kerrallaan tai yksi suurempi aarrekartta minkä aikajana on vähintään vuosi, itse olen sen verran nopeatempoinen käänteissäni, että lataan aarrekartan muutamalle kuukaudelle kerrallaan. Toiveet on myös tarkennettava oikein, miltei täsmällisesti. Eli jos haluat talon, on siinä oltava huoneiden lukumäärä, väri, kunto yms.. pihat jne.. määritelty loppuun asti. Muuten voit saada mielikuviesi talon, mutta se ei olekaan ihan sitä mitä toivoit, kunto voi olla huono tai josatin löytyä yllätyksiä, joista ei ihan helpolla selviä. Toisaalta aarrekartta ruokkii myös elämänpolkuamme, saamme sen mitä tarvitsemme yläkerran mielestä. Jos emme sitä saa, se ei ole meille juuri silloin tarkoitettu.

  VastaaPoista