maanantai 2. syyskuuta 2013

Syksyinen kaalipata

Syksyn tullessa meillä siirrytään syksyisempiin ruokiin, yksi perheeni lemppareista on kaalipata.
Tämän voi tehdä vegeversiona, ilman lihaa ja pekonia, maistuu silti.

Ohje on neljälle hengelle.

Tarvitset
Puolikkaan kaalin suikaloituna
3-5 porkkanaa, koosta riippuen, pilkottuina kuutiona, lohkoina - kuinka vain
4 valkosipulin kynttä - Maun mukaan
250- 400g Hyvää jauhelihaa (mausta paistettaessa paprikajauheella, pippurilla ja suolalla)
75g. pekonia pieniksi pilkottuina
1 sipuli
Pippuria, suolaa ja siirappia(halutessa chiliä)
Vettä
Oliiviöljyä

Hauduta kaalisuikaleet, sipuli ja porkkanat kattilassa/padassa kannen alla n. puolisen tuntia vesitilkkasen, öljyn, mausteiden ja siirapin kanssa, kunnes kaali on pehmeää. Paista ja mausta  sillä aikaa jauheliha ja pekoni. Lisää pataan kaalimuhennoksen sekaan. Muista maistella. Padan pitää olla samaan aikaan vähän suolainen ja makea, täyteläisen makuinen. Anna hautua vielä vartti, jotta maut tasoittuvat.

Nauti kaalipata maustekurkkujen, punajuurien tai sienisalaatin kanssa.

Kaalit, porkkanat ja sipulit hautumassa

Jauheliha ja pekoni paistumassa
Ja syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti