keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Banaani-kookoskanaa riisillä (Makean-tulinen)

Tämän ruuan tarina lähti siitä, että ekan kerran tein tätä n. 10v sitten, kun meillä oli jäänyt kanantähteet, ja banaanitkin olivat hieman ylikypsyneet. Piti nopeasti keksiä joku ruoka lapsille.
Perkasin kanan, onneksi kaapissa oli kookosmaitoa purkki, ja hieman chiliä ja lisäsin banaanit ja keitin riisin.
Nam! Nopsaan tuli hyvä ruoka ja kaikki pitivät. Tämä oli jälleen tämmöinen "nyhjää tyhjästä" ruoka.
Kasvisversiona ilman kanaa tosi hyvää myös.

Ainekset:
Broileria, tähteinä tai fileinä, jotka suikaloidaan ja paistetaan kypsiksi.
Iso sipuli suikaleina
Ruokaöljyä
n. 1 dl vettä
2-3 porkkanaa koosta riippuen pieninä kuutioina
Purkki kookosmaitoa ja makeaa chilikastiketta
1-2 banaania muhennettuna
Chiliä maun mukaan pieniksi pilkottuina tai raasteena
Tuoretta inkivääriä n. 2cm. pala raasteena
n. 1tl korianteria jauheena
2-3tl currya
 1- 3rkl.Ruskeaa sokeria tai Hunajaa
Valkosipulia 2 kynttä tai maun mukaan raasteena
Hitusen suolaa, ja pippuria

Riisin keitto
Riisiä
vettä (purkki kookosmaitoa) tekee riisistä pehmeämmän ja kookoksen makuisen.
suolaa

Laita riisi kiehumaan. Paista broileri tai kana kypsäksi. Sillä aikaa "lämmittele" mausteet öljyssä ja lisää vihannekset. Kuullota pari minuuttia mausteiden kanssa ja lisää vesi. Anna porkkanoiden kypsyä rapeiksi, ei liikaa. Lisää kanapalat ja kookosmaito sekä hunaja, ja chilikastike. Tarkista maku, tarvittaessa lisää mausteita. Anna hautua kunnes riisi on lähes valmista ja lisää banaani muusi. Sekoittele ja aseta annos tarjolle riisin kera. Nauti!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti