perjantai 4. lokakuuta 2013

Flowssa

Rakastan Flow - tilaa. Koen sen eräänlaisena hurmiona, intona johonkin, jota sillä hetkellä teen. Joskus se voi olla pelkkä mielettömän hyvä idea. Pidän myös ylisanoista, joten älkää ihmetelkö miksi niitä viljelen..
Flow fiilis liitetään usein luovuuteen tai siihen johtavaan ideaan. Minullakin tämä on yhden suhde yhteen. Koen myös että luovuus on yhtä kuin henkisyys, ja toisinpäin. Voin olla luova ajatuksissani, ruuanlaitossa, arjen toimissa - tehden niistä mukavia itselleni. Voi olla luova maalatessani, piirtäessäni jne.. Lapsillenikin olen korostanut luovuuden tärkeyttä jokapäiväisessä elämässä. Se antaa mahdollisuuden omalle minälleen tulla esiin - aidosti. Se on myös tärkeä vastapaino ohjatulle toiminnalle ja pakkopullalle, mitä joudumme tekemään yhteiskunnan asettamien velvotteiden takia..
(Pieni kapinahenkeni pyrkii esiin..)Luoden voimme olla jotain muuta, voimme paremmin ja jaksamme taas arjen tohinat.
Jos eläisin siten, että olisi pelkät arjen rutiinit ja ohjattua toimintaa muu aika, voisin erittäin huonosti. Rutiinit ja rituaalit pitää olla, uskon niihin, mutta niissäkin voi olla luova.  Huomaan itse eläväni, kun vaihtelen hieman arkirutiineja, tai impulsiivisesti teemme jotain muuta tai eri tavoin. Samalla rohkeus kasvaa.
Arkemme on muuten hyvin rutiininomaista, lapsen takia, joka käy koulua ja hänellä on säännöllistä omaa toimintaa, joten pienet flowt silloin tällöin on paikallaan. Voimme esim. yhtäkkiä alkaa viikonloppuna alkaa vaihtamaan huoneenjärjestystä tai maalaamaan seiniä tai tekemään jotain projekteja. Tämän flown jälkeen on taas hyvä jatkaa arjen muita hommia.

Flow- tilahan saa meidän sisäisen lapsen iloitsemaan ja voimme oikeasti paremmin, verenpaineet laskee, mieli on positiivinen ja iloinen, olemme rauhallisempia ja levottomuus( sielun lepattaminen) häipyy pois, kipumme ja huolemme väistyvät. Flowssa oleminen on kuin olisi henkisesti kovin valaistunut. On puhdas, ja hyvä olo, luottavainen omaan itseensä ja tekemiseensä. Tarvitsemme tätä tunnetta nykyisin jo pelkästään siksi, että se vähentää stressiä ja lieventää stressioireita. Henkisesti ihminen voi todella hyvin, ja pystyy ylisuoriutumaan  niistäkin, joista ei aiemmin ole kyennyt suoriutuvansa, näin siis oma voimakin lisääntyy.. Pystyy käyttämään omia voimavarojaan 100%!
Tässä tilassa myös olemme valmiimpia kuuntelemaan omaa sisimpäämme ja tekemään kuinka se ohjaa, koska luotamme. Näin luomme itsellemme menestystä kaikessa mihin ryhdymme.

Parhaimmillaan flow on sitä, että "nyhjätään tyhjästä", jostain mitä ei vielä ole. Olo tuntuu silloin kuin onnistuisi kaikessa, ja idea on niin hyvä, että sen haluaa jakaa koko maailmalle. Aika universaali fiilis ;)  Mielikuvitus saa lentää vapaasti ja toteuttaa itseään.  Voi luoda uudelleen omat tavat, esim. siivotessa, tiskatessa, ruuanlaitossa jne..
Lasten kanssa on ihana luoda, tehdä ja uskaltaa. He ovat niin ennakkoluulottomia, eivät epäile hulluakaan ideaa.. Muistan kun kerran tyttäreni kanssa maalasimme ex- tempore  suurelle voimapaperille ison akvaarion, tämä tilataideteos päätyi eteisemme seinälle ja laittoi myös "fengshuit" käyntiin, eli mahdollisti meille muuton ihanaan uuteen kotiin...

Tavallinen perusarkikaan ei tunnu raskaalta kun luo itse. Käsillä tekeminen tulee yhä enemmän tärkeäksi, samoin ruuan itse valmistaminen, kun on työttömyyttä ja ei ole rahaa.. siksi on hyvä antaa ajatuksen virralle voimaa ja ryhtyä toimeen. Ei ole esteitä, on vain oma mielesi rajana..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti