tiistai 29. lokakuuta 2013

Pyhäinpäivän Magiaa

Minulla on tapana "juhlia" kuun vaihtumista, lokakuusta marraskuuksi. Pyhäinpäivällä on minulle suuri merkitys. Se on ikäänkuin viimeinen sadonkorjuu, samalla kunnioitetaan vainajia ja kiitän vuodesta.
Tässä pidän aina rituaalin jossa käyn läpi vanhan vuoden asiat. Kirjoitan paperille mitkä asiat  haluan/voin jo jättää taakseni ja sitten toiselle paperille kirjoitan mitä haluan tulevalta vuodelta elämääni.  Vanhan vuoden paperin lukaisenläpi pari kertaa, pyyhin yli kynällä ne asiat, ja poltan paperin tuhkaksi lavuaarissa ja annan tuhkien mennä menojaan. Uuden vuoden paperin pidän tallessa aarteenani.
Minulla on myös kynttilä nykyiselle vuodelle, musta ja uudelle vuodelle valkoinen, näitä polttelen tuon rituaalini aikana. Rituaalini ovat muuttuvaisia  tilanteesta riippuen, joskus enemmän, joskus vähemmän..

Laitan palamaan kynttilöitä jokaiselle tuntemalleni läheiselle vainajalle, ja muistelen häntä, niin lemmikkiä kuin ihmistäkin. En tee sitä surullisesti vaan hänen saavutuksiaan, luonteenpiirteittään kunnioittaen, juhlien. Muistelen hyviä hetkiä kanssaan ja kiitän hiljaa hänestä.
Sitten meillä syödään.. Teen usein jotain uuniruokaa, vähän tuhtiakin saa olla, Äiti Maata kunnioittaen.

Illalla katson kortteja, riimuja ja tarkastelen elämääni monelta kantilta niiden näkökulmasta. Kirjoitan samalla ylös ajatuksiani korttipöydistä.Kynttilämagiaa
Erivärisillä kynttilöillä  on merkitystä siihen mitä haluaa toivoa elämäänsä. Riimukuvan raapustaminen kynttilään tehostaa vaikutusta. Kynttilä on tarkoitus polttaa kokonaan samalla kertaa, joten  on hyvä varata siihen aikaa. Kynttilämagiaa voi tehdä juuri täydenkuun aikaan ja juhliessa esim. syntymäpäiviä tai muita merkittäviä juhlia, yleensä kuitenkin luonnonkiertoa kunnioittaen.


Valkoinen kynttilä - Suojelu, totuus, puhtaus, kuu, Jumalatar ja Neito.
Vihreä kynttilä - Hedelmällisyys ja Raha
Punainen kynttilä - Elinvoima, Rakkaus, Intohimo ja Äiti
Ruskea kynttilä - Maadoittaminen, maallinen omaisuus(raha), eläimet ja koti
Sininen kynttilä - Rauha, Terveys ja Parantaminen
Violetti kynttilä - Yliaistilliset kyvyt, lumous, näkeminen
Vaaleanpunainen kynttilä - Rakkaus, ystävyys
Musta kynttilä - Negatiivisuuden hävitys, karkoittaminen, Alitajunta

Riimukuvan raapustamalla kynttilään saadaan kynttilään lisää magiaa. Esim. valkoinen kynttilä, siihen suojeluriimu, ja sitten poltetaan kynttilä loppuun. Vinkkinä kannattaa säästää pienetkin kynttilänpätkät, jos on vähän aikaa, ei tarvitse odottaa että kokonainen uusi kynttilä palaa loppuun.
Teille lukijoillekin oikein mukavaa Pyhäinpäivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti