perjantai 8. marraskuuta 2013

Chakrojen äärellä

Minulta on kovin pyydelty tätä blogipäivitystä. Nyt vihdoinkin tässä vaiheessa on siihen inspiraatio sekä aikaa. Mitä chakrat merkitsevät minulle? Tiedostan, että voin itse vaikuttaa omaan henkiseen ja fyysiseen tasapainooni pitämällä chakrani sopusointuisessa kierrossa. Ne ovat oman itseni ranka. Kutsun niitä myös omaksi ytimekseni. Olen herkkä ihminen ja siksikin on tärkeää pitää chakrat kunnossa.

Chakrat ovat alun perin hindulaisen käsityksen mukaan kehossa sijaitsevia energiakeskuksia tai -pyörteitä, jotka yhdistävät fyysistä ja energiakehoa toisiinsa jakaen sekä levittäen elämänvoimaa. Sana chakra merkitsee sanskriitin kielessä pyörää tai ympyrää. Myös kiinalaisella lääketieteellä akupunktiopisteineen on yhteyksiä chakroihin ja käsite tunnetaan niin ikään sufilaisuudessa, taolaisessa joogassa, buddhalaisuudessa sekä tantrisessa perinteessä.

Lapset ja chakrat

Chakrat alkavat toimia jo lapsena jokaisella ihmisellä. Ne ikäänkuin uinuvat, kunnes niiden on aika avautua. Joillakin lapsilla voi otsashakra olla hyvinkin avoin jolloin he kertovat näkevänsä tonttuja tai luonnonhenkiä. Se johtuu monen lapsen menneiden elämien saavutuksista. Tätä ei pidä yrittää tukahduttaa ja sulkea. Tämänkaltaisen lapsen tehtävä on auttaa näkemällä. Nämä lapset ovat usein vanhemmilleen opettajia.

Kurkkuchakran ollessa auki, nämä lapset voivat laulaa enkelin äänellä, lausua runoja tai muuta kaunista, sanoilla, jotka eivät ikäänkuin kuulu hänelle. Lapsi voi tuntua pikkuvanhalta ja on usein myös selväkuuloinen. Kun lapsella on Solar Plexus avoin, hän ahmii tietoa kaikesta ja muistaa kaiken. Koska  elämänkokemukset eivät ole tasapainossa tietomäärän kanssa voivat asiat pelottaa ja ahdistaa. Tämä chakra on yhteydessä pelontunteeseen, joten on hyväksi opettaa lasta laittamaan kädet pallealle turvaksi.

Kruunuchakra on avoin n.kahteen ikävuoteen asti, kunnes lapsi oppii puhumaan. Silloin sen on aika sulkeutua, josksu se jää avoimeksi ja lapsi alkaa puhua edellisen inkarnaationsa tilanteita ja tapahtumia. Voi olla hyödyksi kirjoittaa näitä paperille, sillä ne ovat tärkeä osa kokonaisuuden tiedosta .
Sydänchakran avoimmuus näkyy lapsella hoivaamisena. Hän ottaa osaa sydämellään ja on aina lohduttamassa muita, ja on hyvin empaattinen.Länsimaissa käytetään yleisesti yksinkertaistetumpaa seitsemän päächakran järjestelmää, vaikka energiakeskuksia mielletäänkin olevan useampia - esimerkiksi kämmenissä ja jalkapohjissa on joidenkin traditioiden mukaan omat chakransa ja joidenkin mukaan osa chakroistamme
sijaitsee fyysisen kehomme ulkopuolella.
Yleisimmin käytetyt seitsemän chakraa järjestyksessä alhaalta ylöspäin ovat

1.  Juurichakra
- sijaitsee selkärangan tyvessä ja löydät sen helposti istuessasi selkä suorana lattialla, jalat ristittynä eteen (esimerkiksi lootus tai puolilootus): istut sen päällä
- yhteys maahan ja Maaäitiin, fyysiseen kehoon ja elämänvoimaan
- selviytyminen, ruumiilliset tarpeet, fyysinen seksuaalisuus, heimovoima
- väri: punainen


2. Sakraalichakra
- sijaitsee noin kämmenenleveyden verran navan alapuolella
- yhteys veteen ja tunteisiin, seksuaalisuuteen sekä luovuuteen
- tunteellinen hedelmällisyys, sensuaalisuus, vaistonvarainen intuitio,
 luomisvoima ja luovuus, ihmissuhteet
- väri: oranssi

3. Solar Plexus tai Vatsachakra
- sijaitsee noin kämmenenleveyden verran navan yläpuolella, pallean yläpuolella
- yhteys tuleen ja Aurinkoon, sosiaaliseen kanssakäymiseen ja egoon
- henkilökohtainen voima, oma tahto, itseluottamus
- väri: keltainen, kultainen


4. Sydänchakra
- sijaitsee rintalastan keskellä sydämen korkeudella
- yhteys ilmaan ja Rakkauteen, parantamiseen sekä empatiaan
- ehdoton rakkaus, sydämen rehellisyys, sielun kosketus
- väri: vihreä, vaaleanpunainen


5. Kurkkuchakra
- sijaitsee kurkussa, kaulakuopan ja kurkunpään välissä
- yhteys eetteriin ja kirkkauteen, kommunikaatioon ja ilmaisuun
- oman totuuden puhuminen, itseilmaisu, luovuus äänen kautta, tahdonvoima
- väri: taivaansininen, turkoosi6. Kolmas silmä tai Otsachakra
- sijaitsee keskellä otsaa kulmakarvojen välissä, hieman niiden yläpuolella
- yhteys viisauteen ja ymmärrykseen, älyyn sekä näkemiseen
- intuitio, olemassaolon ymmärtäminen, totuuden näkeminen, tunneäly ja mielen-/tietoisuudenvoima
- väri: indigonsininen (joissakin traditioissa violetti)


7. Kruunuchakra
- sijaitsee päälaella, kaikkein korkeimmalla kohdalla istuessasi suorana katse eteenpäin vietynä
- yhteys maailmankaikkeuteen ja Äärettömyyteen, jumaluuteen ja yliminään
- henkisyys, vapautuminen ja puhdas tietoisuus
- väri: violetti, kirkas valo (joissakin traditioissa valkoinen)Katson itselleni kerran viikossa chakrojen tasapainon tarot korteillani. Meditoinnissa keskityn myös  usein chakrojen tasapainoon ja hyvään kiertoon. Hemmottelen chakrojani myös väriruualla. Syön tietoisesti, tietty väri tekee hyvää tietylle chakralle. Väriruoka on yksinkertaista, esim. kun tarvitsen oranssia, syön porkkanaa, bataattia, kurpitsaa jne.. tai punaisen värin kanssa chiliä, tomaattia, paprikaa jne.

Oman chakratulkintasi voit tilata tästä, tulkinnan mukana tulee puolen tunnin chakrakaukohoito tulkinnan jälkeen.
chakrakivet2 kommenttia:

  1. Tulipa mieleen chakroja lukiessa, ja huomaan tyttäreni kuuluvan tuohon kurkkuchakran kohtaan. Ennen nukkumaan menoa tyttäreni pelkää hirveästi, mutta ei tiedä mitä. Tuloksetta olemme yrittöneet selvittää asiaa. Ei auta yövalit ja oven auki jättäminen. Muistan itse lapsuudesta että pelkäsin myös jotain, mitä en osaa selittää vieläkään. Olisiko sinulla neuvoa mikä voisi helpottaa?

    VastaaPoista
  2. Yölliset kauhukokemukset - niin tuttuja.
    Esikoiseni oli oikea tehopakkakus tällä saralla, joka yö huuto ja mekastus ja shokkitila, vanhemmilla ja pojalla. Keskimmäinen nukkui kainalossa kuin tukki, samoin nuorimmainen.
    Meillä toimi hieronta laventeli- ruusuöljytipat sekoitettuna manteliöljyyn ja näillä hieroin joka ilta, kylpytuokion jälkeen, ja tämän jälkeen kuunneltiin kalssista pianomusiikkia hiljalleen. Vieressä nukkuminen auttoi myös. Esikoistani en "saanut" nukuttaa vieressäni, mieheni kielsi sen.. Hän oli aika ehdoton kaikessa... Onneksi tajusin itse päättää keskimmäisen kanssa ja tuon nuorimmaiseni kanssa.. Kyllä ne siitä sitten omaankin sänkyynsä tottuivat. Pääasia oli, että lapset saivat unensa, ja minä myös :)

    VastaaPoista