keskiviikko 11. joulukuuta 2013

11.12.13 Numeroiden taikaa ja epäitsekkyyttä

11.12. Joulukalenteri

Huomasin että tänään on maaginen päivä numeroiden  kannalta. 11.12.13  yhteenlaskettuna on  luku 9. Lisää numeroista  voit lukea Doreen Virtuen enkelinumeroista 
Luku 9 liitetään vahva henkisyys, tarve luopua vanhasta toimimattomuudesta. kasvu ja  omastaan antaminen.
Hyväntekeväisyys on minulle tärkeää.  Olen  World Vision kummina Intialaiselle Deepak pojalle. Hän on vasta 6v. ja asuu perheensä kanssa, jotka ovat tilallisia.
 Hän on pieni kokoinen verrattuna meihin  pohjalaisiin.. Sain häneltä jälleen  pienen tervehdyksen uudeksi vuodeksi. Ovat jo hyvissä ajoin lähettäneet sen, että ehtii näin vuodenvaihteen tienoille. Kuulin että Intiaan, heidän kyläänsä perinteinen posti voi viedä useita kuukausia aikaa, että saapuu perille. Oma pakettini on  hieman myöhässä. Lähetän hänelle väriliidut sekä  kohokuvioisia avaruustarroja, sekä pienet sukat.

Hyvää voi tehdä monella tavalla. Auttamalla   lähimmäistä, esim. naapuria kauppakassien kantamisessa, tai pidellä vain ovea auki. Tai hymyilemällä ja kuuntelemalla. Itse teen näitä kaikkia kun tilaisuus  yltää kohdalleni.

Vien myös talvella linnuille  metsää pieniä  jyväpalloja puihin, ja  autan loukkaantunutta eläintä  mikäli sellaisen huomaan.  Minut on kasvatettu auttamaan jo äidinmaidossa. Karjalaiset ovat luonnostaan vieraanvaraista sakkia.  Eläimetkin auttavat toisiaan. Olen huomannut sen jo ihan kotioloissa, kun nämä elukkani täällä häärävät. Eilenkin  meidän seikkailijakissa Rafael hyppäsi innoissaan kuumalle hellalle, ja siitä  sinkoili sen jälkeen hädissään  ympäri keittiötä niin  meidän Peto koira oli aivan hädissään että mikä sille nyt tuli. Kun kissa  rauhoittui, meni Peto häne luokseen ja alkoi nuolemaan kipeää tassua. Rafael antoi  koiran "hoitaa" tassuaan ja  vähän ajan päästä jatkoi seikkailujaan. Rafael on pitelemätön kun saa  intomielisen aktiivisuus hepulin ja  juoksee päin seiniä, jolloin  nämä muut  ovat valmiina tukemaan jälleen omalla panoksellaan..

Älkäämme unohtako toisiamme, muistakaamme inhimillisyys ja tuki näin Joulun alla. Moni tarvitsee apua, ihan konkreettista. Monen lapsen perheenäiti voi olla väsynyt ja pieni apu esim. lasten hoitamiseen tai  joulusiivouksessa auttamiseen  voi olla tarpeen. Avun ei tarvitse olla rahaa.  Se voi olla  tekemistä, leipomista,  sinkkumies naapurille  voi esimerkiksi  tehdä joululaatikot. jne. Ajatellaan avarasti ja mietitään miten voi itse  auttaa.


1 kommentti:

  1. Totta joka sana, mutta valitettavasti joka jouluaikaan olen huomannut ihmisten vaan muuttuvan itsekkäiksi ja jopa ilkeiksi. Se kohdistuu joka vuosi juuri tähän aikaan, muutamaan päivään ennen aattoa. Syytä en tiedä, mutta näin olen usean vuoden ajan tarkkaillut.

    VastaaPoista