sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Inkivääripäärynöitä lahjaksi tai herkutteluun

15.12 Joulukalenteri

Annan aina vanhimmille lapsilleni yhdeksi lahjaksi herkkuja, korissa tai kassissa tms.. Tänä jouluna päätin tehdä siihen Inkivääripäärynöitä. Resepti on yli 100v. vanha, aito ja maukas. Todella helppotekoinen  herkku jälkkäreihin tai paljaaltaan syötäväksi. Kun  desinfioi purkit uunissa ennen säilömistä,  nämä säilyvät pitkäänkin, elleivät mene kaupaksi muuten. Jos säilöt näitä lahjaksi tai omaan käyttöösi, varaa enemmän päärynöitä, inkivääriä ja sokeria.

Purkkien desinfiointi
uuni 110 astetta
puhtaat purkit ja kannet uuniin 10 min.
Ota varoen uunista valmiiksi kun olet
valmis laittamaan päärynät purkkeihin.

Tarvitset
4kpl. päärynöitä (vähän kypsiä)
10 dl vettä
100g tuoretta inkivääriä
5 dl sokeria


Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Kun sokeri on liuennut veteen, lisää kuorittu viipaloitu inkivääri.
Anna kiehua hiljalleen n. 5 min. Kuori ja viipaloi tällä välin päärynät ja lisää  kattilaan. Anna muhia sopivalla lämmöllä (että vähän kiehuu) n. 15 min. Kokeile kypsyyttä. Kun päärynät ovat kypsiä, laita ne varoen lasipurkkiin ja  neste päälle ja jäähtymään. Säilyy hyvin kylmässä viikkoja.
Jos teet tämän jälkkäriksi tarjolle, keitä  kokonaiset päärynä kypsiksi. n. 20 min. Muista leikata pohja tasaiseksi että päärynä pysyy pystyssä. tarjoile vaniljajäätelön tai  vanilja crenefraichen kanssa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti