tiistai 10. joulukuuta 2013

Suklaaan toinen elämä eli Suklaamousse

10 12. Joulukalenteri

Joulusiivousta kaappeihin tehdessäni löysin Lidlin tumman suklaalevyn 80% suklaata.Ajattelin että se ei kovin kauan enää olisi hyvää, kun en edes muistanut koska olin sen ostanut. Mietin että voisin tehdä jälkkärin siitä, mutta mitä? Poika  huuteli toisesta huoneesta että tee suklaamousse!
Mietin ettei se voi olla niin vaikea ruokalaji kuin mitä olin ajatellut ja kurkistin jääkaappiin ja meillä oli tarvittavat aineet moussen tekoon.  Hoidin kaapin siivouksen loppuun ja  aloin tekemään moussea.

Tarvitaan:
100g. suklaalevy miel. tummaa suklaata
1 kanamuna
1 dl kuohukermaa

Sulata suklaa palasina vesihauteessa  ja anna vähän jäähtyä. Erottele  valkuainen ja keltuainen. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi, sekoita keltuainen  jäähtyneen suklaan joukkoon. Jäähtyminen tärkeää, ettei suklaa-keltuaisseos juoksetu ja muutu rakeiseksi.  Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Sekoita suklaaseos kermavaahtoon ja lisää lopuksi valkuaisvaahto pehmeästi pyörittäen,  seokseen saa jäädä valkuaispilviä.
Jaa vaahto annoslaseihin ja  laita kylmään pariksi tunniksi. Koristele ja tarjoile.


Suurimmassa kulhossa kermavaahto, keskimmäisessä valkuaisvaahto ja punaisessa mukissa keltuainen.

Suklaa sulamassa vesihauteessa

Nam, sulanut, pehmeä suklaa

Epätarkka kuva  valmiista suklaamoussesta

Hyvää oli, vaikka aika iso annos tämä oli...  Annoksesta riittää kahdelle  suhte iso annos, tai kolmelle sopiva pikku annos. Rapatessa roiskuu, eli keittiö oli sen näköinen että olin ollut paikalla.. Älkää välittäkö  sotkuista. Tekemisen ilo säilyy kun saa rauhassa roiskuta ja rapata, ja sen jälkeen siivotaan!

Nopea jälkkäri jouluun.

1 kommentti: