perjantai 13. joulukuuta 2013

Taikauskoinen Perjantai

13.12 Joulukalenteri

Tänään on Perjantai 13 päivä.  Päivään sisältyy paljon  erilaisia uskomuksia.  Onko se huono vai hyvä päivä?
Itse en ole taikauskoinen, ainakaan näistä negatiivisista merkeistä en pidä porua, kuin vain vitsaillen..
Mielestäni enemmän tuo luku 13 liitetään huonoihin enteisiin. Esim. koskaan ei "pidä" varata hotellihuonetta jonka numero on luku 13,  tai lentää lennolla 13. Juhliin kutsutaan  enemmän kuin 13 tai vähemmän, ei koskaan  13 vierasta. 13 vieras voi olla epätoivottu tai kuokkavieras joka pilaa illan.
Jos pelkää fobian tavoin  perjantai 13 päivää sitä kutsutaan paraskevidekatriafobiaksi. Ihan nopeasti en tuota lähtis lausumaan.. ;) Kun taas luvun 13 pelko on Triskaidekafobia. Äitini on syntynyt 13 päivä ja häneen nousee mielikuva Aku Ankasta sitkeine taistoineen arjessa. Hän oli  arjen sankari, perusnegatiivinen ihminen, mutta sitkeästi yritti  kasvattaa minusta kelvollista.. Kunnioitan häntä nyt, kun ymmärrän kuinka rankkaa hänellä oli elämässään.
Minulle taas perjantai 13 päivä on ollut aina eräänlainen onnenpäivä tai ainakin paljon hyviä asioita silloin tapahtuu.. Tänäänkin saan yhden vrk. vapaata koirasta, kun tyttö ottaa sen hoitoon yhdeksi yöksi, saanpa siivoilla rauhassa kun ei heti ole karvoja joka puolella. Ja saan ottaa illan rennosti, kun ei tarvitse lähteä  lenkille:)Itseasiassa minulla ei ole  huonoja päiviä. Kömmähdyksiä toki sattuu ja tapahtuu, mutta ei sellaisia että koko päivä olisi aivan katastrofi. Jokaisessa päivässä on jotain hyvää.

Useimmat uskomukset  esim. Tikkaiden alta ei saa kävellä, tai jos musta kissa  kävelee ohitsesi tai tiellä pitää sylkäistä jne..  ovat mielestäni  väritettyä myyttisyyttä. Jollekin on tapahtunut jotain kun musta kissa ohittaa hänet ja on perjantai 13 pv. Silloin onnettomuus jää mieleen.  Minulle on yleensä tapahtunut vain miellyttäviä asioita, esim. juuri äsken posti toi pojalleni yllätyspaketin..jonka tosin vahingossa avasin kun odotin toista pakettia hänelle joululahjaksi :)
Onko Perjantai 13 sittenkään huono päivä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti