tiistai 28. tammikuuta 2014

Kiinalainen juttu - Hevosen vuosi

Kiinalainen astrologia on mielenkiintoista. On puuhevosta, metallihevosta jne.. Itse olen puukäärme kiinalaisen astrologian mukaan. Perheemme koostuu näistä vaihtolämpöisistä muutenkin. Tyttäreni on maakäärme ja poikani ovat tulilohikäärme ja vesilohikäärme.
Mielenkiintoista on se, kuinka eri merkkien vuodet, kuten nyt hevosen vuosi, vaikuttaa muihin merkkeihin.
Sekä kuinka eri vuoden merkit vaikuttavat arkeemme.


Hevosen vuosi  kuvataan usein kiireisenä nimenomaan työkeskeisille ihmisille. Arjessa on ahkeruutta, nöyryyttä ja ylpeyttä sopivissa määrin. Nyt ei ole aika miettiä ja pohdiskellä syntyjä syviä, kuten edellisenä, käärmeen vuonna. On aika pistää tuulemaan. Henkisyyden tilalle on tullut  toiminta. Edellisvuonna oli hyvä suunnitella ja luoda mielessä, nyt on aika laittaa suunnitelmat käytäntöön ja toimintaan. Hevosen vuosi edustaa tyylikkyyttä ja  vahvaa itsenäisyyttä ja itsellisyyttä.

Hevosen vuosi tuo tullessaan suuria saavutuksia mm. urheilun saralla, ennätyksiä  joita ei rikota pitkään aikaan. Politiikassa hevosen vuosi tuo muutoksia. Valta vaihtuu monessa maassa. Ja vallanpitäjät  pitävät yllä hyviä muutoksia  sekä hankkeita yhteisen hyvämme eteen.
Positiivisuus ja optimistinen asenne on  pääosassa asenteissa. Tuleehan toki ristiriitojakin, mutta ne jäävät lyhyiksi, koska ei ole tarve jatkaa kiistaa. Veriset yhteenotot maailmalla  voivat olla vain muutaman tunnin mittaisia. Kun taas rakkaus ja lempi roihahtaa täyteen mittaansa nopeasti ja on yleensä kestoluontoista. Kunhan sen antaa kehittyä vapaasti ja omalla painollaan. Nyt ei ole aika asettaa tavoitteita, vaan elettävä hetkessä nauttien siitä. Hevosen vuonna ei  kannata jäädä tuleen makaamaan ja odottaa että muut toimivat puolestasi, vaan  laitettava hihat heilumaan.Kuinka hevosen vuosi vaikuttaa  muihin kiinalaisen astrologian merkkeihin?


Kaikista kahdestatoista eläimestä vain Hevoselle ei ole tulossa menestystä sen oman vuoden aikana. Toisaalta jos kohtalon pyörä pyörii onnekkaasti Hevoselle, menestys on läpihuutojuttu.  Oikulliselle Vuohelle vuosi on erinomainen, kunhan pitää pitkäjännitteisyyttään yllä ja on päämäärätietoinen. 
Vuohelle  on myös paljon sosiaalisia tilanteita ja kutsuja, ja  se palkitaan jopa ruhtinaallisesti saavutuksistaan.
Puhvelille vuosi on työntäytteinen ja vaatii voimavaroja, nyt ei auta valittaa pitkistä työpäivstä vaan tehdä se mitä pitääkin. Lohikäärme tekee mitä tahtoo, kuten kaikkina muinakin vuosina, eikä Hevosen vuosi sitä estä johtamasta omaa elämäänsä. Päinvastoin Hevosen vuosi rohkaisee Lohikäärmettä enemmän.
Kissoille Hevosen vuosi tuo hauskuutta ja iloa. Kissoille vuosi ei kuitenkaan ole mikään puurtajan vuosi, vaan enemmänkin kepeää leikkiä.
Herkkä ja aistikas Käärme tajuaa pian, että  rakkaudesta se hevonenkin potkii. Vuosi on Käärmeille romantiikan aikaa, ei niinkään työkeskeistä. Suulas Kukko nauttii hienosta seurastaan ja Hevosen vuonna näitä tilaisuuksia riittääkin. Romantiikan saralla voi Kukko tulla yllätetyksi monta kertaa. Taloudellisesti vuosi on hyvä Kukolle.  Tiikerinkin  talous tasaantuu, mutta romanssien määrän kasvaessa Tiikerin sydän voi monestikin rikkoutua  ihastuksien takia.
Apinalla on kyky kahmia itselleen paljon. Se ei kuitenkaan ole nyt sosiaalisesti vahvoilla, ja ristiriitoja voi syntyä helpostikin. Silti Apina  menestyy omalla tavallaan ja selviytyy - kuten aina.
Sialle vuosi tuo mukanaan huolia, joka  kuitenkin sortuu liian moneen helppoon juttuun mitä Hevosen vuosi tarjoaa. Siat nauttivat hauskanpidosta, mutta välillä ottavat itsensä hiukan liian vakavasti, myös rakastuessaan.
Lojaali Koira joutuu huomaamaan ettei kukaan oikein ota todesta hänen motiivejaan ja kiintymystään. Koiran ei kannata uhrautua liikaa nyt.
Rotalle taas vuosi on tiukkaa taloudessa, mutta rakkaudessa vientiä riittää.

Nautitaan Hevosen vuoden tuomista  mahdollisuuksista ja käydään asioihin uudella innolla kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti