keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Muheva piirakka tonnikalasta

Joskus tekee mieli hyvää piirakaa, mutta yleensä ne ovat kovin rasvaisia. Tässä on pääosassa nimenomaan piirakkapohja, jota voi käyttää makeisiin ja suolaisiin piiraisiin. Käytin tähän "Partaäijä" jogurttia, eli Turkkilaista jogurttia, joka sopii hyvin ruuanlaittoon. Sen sijasta voi käyttää myös kermaviiliä, esim. aivan rasvatonta, jolloin  kalorimäärät pienenevät. Tämä oli myös helppo tehdä ja kepeä syödä iltapalaksikin.
Voisin seuraavaksi kokeilla tehdä samalla pohjalla  kasvisversion.

Piirakkapohja
200g Turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä
1 kanamuna
1 tl suolaa
2 ja puoli desiä tai 3  jauhoja, (jaoin tuon puolet täysjyväjauhoa ja puolet  vehnäjauhoa)
2 tl. leivinjauhetta

Tonnikalatäyte
200g Turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä
2 kanamunaa
2prk. tonnikalaa
Valkosipulia tai chiliä maun mukaan
Juustoraastetta

Valuta tonnikalat, sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen ja sekaisin. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja
sekoita pohjan ainekset keskenään. Kaada/levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, ja kaada täyte raaán pohjan päälle.  paista 200 asteessa  kauniin ruskeaksi noin puolisen tuntia, uunista riippuen.



Tähän voi lisätä kanamunia kypsinä, pilkottuina tai mitä vain, vain mielikuvitus ja luovuus rajana!

2 kommenttia:

  1. Oli hyvä piirakkapohjaresepti. Suurensin itse 1,5 kertaiseksi, jotta sain pellillisen tehtyä. Täytteeksi käytin kinkkua, paprikaa, kukkakaalia ja selleriä sekä sekalaisia mausteita. Hyvä tuli :)

    VastaaPoista
  2. HIenoa! Pitääkin taas tehdä tätä ja voisin tehdä ihan tuoreista kasviksista myös :) Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista