torstai 9. tammikuuta 2014

Tarot korteista tulkitseminen

Tarot korttien tulkitseminen


Ensinnä tarot- pakkaa hankkiessa on oltava herkkä sille tunteelle, mitä pakka herättää, tuntuuko se omalta jne.. Kuinka kuvat ja symbolit avautuvat ? Aina ei ole hyvä  pitää vaan yhtä pakkaa. Hyvä pakkapaketti onkin sellainen että on  ns. normipakka, miekkoineeen ja lantteineen, sekä sellainen, mistä nämä selkeät symbolit puuttuvat. Näin pystyt harjoittamaan paremmin omaa intuitiotasi.

Pakka on hyvä vihkiä käyttöön itseä varten vaikka muutamalla rituaalisella eleellä. Tarot-korteille on hyvä ottaa oma liina, minkä sisällä latautuvat, ja sytytä kynttilä ja rauhoita mielesi ja sano vaikkapa "Valon Voima, puhdistakaa nämä kortit käyttööni, ja valaiskaa tietäni korttien saloihin. Tms. omien sanojesi mukaan.
Tee näin aina kun aloitat katsomisen. Aluksi voit vaikka vain nostella kortteja ja tutustua niihin ja tunnustella  niiden tuomia mielikuvia. Myöhemmin, kun ovat tutumpia, voit alkaa  tekemään pöytäyksiä.

Valotan tässä omaa tapaani tulkita kortteja, olen tämän oppinut muualta kuin kirjoista, ihan käytännön oppina. En käytä käänteisiä kortteja joten en laita käänteisiä tulkintojakaan.
Tarotpakassa on 78 korttia, jotka jakautuvat 22 Suurten Salaisuuksien korttiin ja 56 Pienten Salaisuuksien korttiin. Jokaisella  kortilla on merkityksensä ja symboliikkansa.-SUURTEN SALAISUUKSIEN KORTIT-

Suurten Salaisuuksien korttien symboliikka on  monitahoista ja laajaa, jopa universaalia, jota  kaikki kulttuurit ymmärtävät. Nämä kortit liittyvät  perustotuuksiin elämässä ja toimivat hyvin kokonaiskuvion  hahmottamisessa ja elämän suurissa suunnissa ja muutoksissa. Ne paljastavat arjessamme piilevät suuret linjamuutokset . Ne auttavat ymmärtämään oman paikkamme universumissa ja tutustumaan itseemme syvemmin ja aidommin.
Tarot kortteihin  kortteihin on myös liitetty astrologiset symbolit.

0 NARRI
Kortti tuo mukanaan hetkessä elämistä, yllättäviä asioita, jos kuvaa ulkopuolista asiaa, kyse voi olla myös ihmisestä jolta voi odottaa mitä vain, esimerkiksi henkilö voi käyttää hyväksi tms. Hyppy tuntemattomaan.

1 TAIKURI
Kortti näyttää että tulevaisuus huomioidaan tekojen avulla. Teot muuttavat tulevaisuuden. Tilanne osoittaa että on käytettävä koko kapasiteetti, ja tarvikkeet ovat edessäsi. Sinun on vain ryhdyttävä toimeen. Palikta eteesi voidaan tuoda myös ulkopuolelta käsin, jolloin ei pidä epäröidä, vaan on ryhdyttävä toimeen tai ottaa tarjottu apu vastaan.

2 YLIPAPITAR
Toimettomuus on tehokkainta. Ensin ajatus, harkinta ja vasta sitten toimintaa. Pelaa aikaa ja kyseenalaistaa asiat uudelleen harkittavaksi. Kun tämä on ulkopuolella, tuo se viivytyksiä, joiden kautta annetaan aikaa harkita asiaa uudelleen.

3 HALLITSIJATAR
Onni ja menestys ovat ympärilläsi. Elämässä on runsautta ja hyvää energiaa. On valintasi kuinka käytät  nämä mahdollisuudet. Mikäli kortti edustaa ulkopuolista asiaa, tuodaan menestys sinulle.

4 HALLITSIJA
Ohjaat elämääsi ja olet oman elämäsi hallitsija. Älä enää epäröi. Mikäli tämä kortti on ulkopuolista energiaa, silloin muut päättävät puolestasi.

5 TIETÄJÄ/YLIPAPPI
Viisas miettii tekojensa seurauksia. Oikeus olla rehellinen itselleen ja muille. Totuus on omaasi. Vaikka muut eivät ymmärtäisikään sinua, olet oikeassa oman näkökulmasi kanssa. Jotkus asiat vaativat viisautta kuunnella itseään, että osaa tehdä oikeat valinnat. Ulkopuolelta tämä taas kysyy sinulta ratkaisua joka tehdään sydämellä tai  joku on viisaampi, jota kannattaa kuunnella. Voi edustaa myös henkistä opasta.

6 RAKASTAVAISET
Asiat liittyvät yhteen. Tarkoittaa valintaa kahdenv älillä, joista kumpikin on yhtä hyvä. Tärkeintä ei ole kummanv alitset, vaan itse päätös. Vahvistaa suhdetta jos näkyy   parisuhteen eri osapuolten kohdalla. Rakkaus itsessään.

7 VAUNUT
Matkaa konkreettisena, ajen asiat etenevät, vaikuttaa myös työssä etenemiseen. Uusia päämääriä. Jos kortti on ulkopuolisen kortti  nämä asiat tulevat  elämääsi toisen kautta.

8 VOIMA/OIKEUS
Toiminta vaatii kärsivällisyyttä ja pitkäjännitteisyyttä. Intohimoista käytöstä niin hyvässä kuin huonossakin. Jos tämä tulee ulkopuolelta on edessäsi varsinainen tunnepyörre.

9 ERAKKO
Kaikki vastaukset ovat sisimmässäsi, opettele kuuntelemaan itseäsi. Etsivä löytää vastauksia, sitä ennen on voitettava omat pelot ja kuljettava pimeää tietä oman totuuden valaisemana ja koetettava seuraavaa askelta omalla tahdon sauvalla. Ulkopuolisena korttina tämä tuo eteen  joko yksinäisen tien kulkea tai oppaan vierelle tai sielunkumppanin.

10 KOHTALONPYÖRÄ
Kohtalo pyörii elämässä. Et voi itse hallita sitä, on oltava joustava. Vaikeudetkin voivat olla tilaisuuksia. Ota erilaiset yllättävät tilanteet ja kriisit mahdollisuuksina.

11 OIKEUS/TASAPAINO
Oikeudenmukaisuutta ja tasapainoa. Järki ja tunteet kohdallaan. Tieto ja taito hallussa.Toimi tasavertaisesti. Tämä voi tietää myös lain tai oikeuden kanssa toimimista. Ulkopuolisena korttina tämä  tuo asiaan tasapainoa.

12 HIRTETTY
Asioissa uudet näkökulmat ja uudet toiminta- ja käytösmallit on otettava käyttöön. Elä hetkessä ja käytä valintasi oikein, tietäen että se vaikuttaa tulevaisuuteen.Oma suhtautumistapasi muuttaa tilanteen kuin tilanteen. Totuuden hetki. Tämä kortti edustaa  myös luopumista  omista huonoista ajatuksista. Ulkopuolisena korttina tämä ikäänkuin  tarjoaa siihen mahdollisuuden uuden kautta.

13 KUOLEMA
 Kortti ei tarkoita kuolemaa, vaan edustaa ulkoista muutosta. Vanhaa jää taakse ihan konkreettisesti. Oma voimasi tarvitaan nyt hyväksyäksesi uuden. Yleensä vaikuttaa kodin, ihmissuhteiden , työn tai itsen alueella tämä muutos. Ulkopuolelta tuotuna tämä kortti  tarkoittaa ehdotonta  muutosta. On mahdoton enää jatkaa. Ryhdy rakentamaan uutta elämää itsesi ympärille.

14 KOHTUUS
Kaikelle on aikansa, kaikki tapahtuu juuri oikeaan aikaan. Nyt kysytään malttia. Olet puoliksi  ajassa ja paikassa, vielä ei ole aika toimia. Muutos tapahtuu kuitenkin aina hetkessä. Ulkopuolisena korttina tämä tuo  aikalisää asioihin.

15 PAHOLAINEN
Materiaaliset arvot hallitsevat ja sitovat. Tarpeet ja halut ohjaavat, elämä voi olla pinnallista. Muuttamalla omat tottumuksesi, tulee elämäsikin muuttumaan. Ulkopuolisena korttina kuvaa joko  halujen täyttämää jopa narsistista ihmistä, tai  henkilöä, jolla on usein outo huumorintaju sekä on hyvin karismaattinen persoona.


16 TORNI
Sisäinen muutos, asia jonka olet luullut pitävän paikkansa ei olekaan sitä. Totuus voi tulla esiin dramaattisesti. Vanhat tornit kaatuvat uusien tieltä ja sen jälkeen on  selkeämpää luoda uuda tornit. Ulkopuolelta tämä tietää muutosta, joka on peruuttamaton.

17 TÄHTI
 Edustaa hyviä asioita, etenemistä, joskus jopa tyttövauvaa. Omia päämääriä ja tavoitteita. Keskity siiihen mikä on tärkeää ja jätä  muut asiat/ihmiset omaan arvoonsa. Unelmat ovat syntymässä. Ulkopuolelta tämä tuo nämä  mahdollisuudet eteen.

18 KUU
 Jokin pitää kiinni vanhassa. Kuvaa myös naista, naisten vaivoja sekä keskenmenoa.Muistoilla on vielä arvonsa jollain tapaa.  Uutta ei vielä ole mahdollista saada kunnes vanhat on käsitelty tunne-elämässä. Älä tee päätöksiä, sillä ne eivät perustu tosiasioihin. Yleensä kortti kuvaa ihmisuhteita, ja niiden harhoja. Ulkopuolelta tämä on ns. varoituskortti, ettet ole vielä valmis.

19 AURINKO
Kaikki on uutta ja ihmeellistä. Uusi aika on voittanut. Asiat alkavat selkiytyä ja tämän kortin ilmaantuessa voit vastata myöntävästi. Kuvaa myös vahvistusta ulkoisiin asioihin, kuten muuttoon, työhön, ja ihmissuhteisiin. Valon aika.

20 TUOMIO/AIKAKAUSI
Aika murtautua vanhoista kahleista. Kuin loisit uuden nahan itsellesi. Fenix-linnunk altainen transformaatio. Ihmeiden aikaa. Harkitse mitä elämässäsi pitää olla ja mitä siihen ei kuulu. Ulkopuolisena korttina  nämä asiat mahdollistuvat elämässä.

21 MAAILMA/UNIVERSUMI
Kaikki on valmista. Kortti vahvistaa myös ulkomaiden mukaan kuulumiseen elämään, esim. työssä tai kokonaan. Olet nyt voittaja. Ulkopuolisena vaikutuksena asiat tuodaan eteesi kuin tarjottimella, et tarvitse omaa toimintaa tähän saavutukseen.


Miekat-PIENTEN SALAISUUKSIEN KORTIT-

Pienten Salaisuuksien kortit kuvaavat tunteita, mieltä, ajatuksia, käytännön asioita sekä henkistä kasvua arjessamme. Niiden avulla löydämme vastauksia kysymyksiime, hahmottaa ongelmia, sekä havaita uusia asioita itsessämme ja ympärillämme.
Pienten Salaisuuksien kortit jakautuvat neljään maahan, joista kukin edustaa tiettyä elementtiä. Kutakin maata edustaa 14 korttia, joista kymmenen on Numerokortteja ja neljä Hovikortteja. -Kuningas, Kuningatar, Prinssi ja Prinsessa.
 Maat ja niiden edustamat elementit:
Sauvat - Tuli
Maljat - Vesi
Miekat - Ilma
Lantit - Maa
Sauva kortit edustavat tahtotilaa, aikomusta, rohkeutta ja spontaaniutta.
Maljat edustavat tunteitamme, rakkautta ja romantiikkaa.
Miekat taas näyttävät meille millä tasolla ajatuksemme, ja ideamme ovat.
Lanttikortit edustavat arkeamme, työtä, tekemistä ja rahaa.

Sauvat


Kuinka kortteja tulkitaan?

Luvut 1-10 (1 on sama kuin Ässä kortti) näyttävät missä kohtaa tämä kyseinen asia on kohdallamme. Ässästä lähtee kaikki alkuun.Luvut kuyvaavat matkaa alusta loppuun. Mitä suurempi luku on kyseessä sitä pidemmällä olemme asiassa. Jos taas samoja lukuja on monta, mutta eri elementtiä, olemme asiassa ikäänkuin pysähdyksissä.

Jokaisen maan luvulla on myös oma merkityksensä:

Ässät: Uusia alkuja, aloitteita, uutisia
Kakkoset: Ristiriitoja ja päätöksiä, elämänhallintaan liittyen
Kolmoset: Keskittyminen asiaan, kiteyttäminen, toisaalta voi olla myös kyse ulkopuolisista vaikutteista
Neloset: Tasapainoa, pysähtyneisyyttä, aikalisä
Vitoset: Käännekohta
Kuutoset: Etenemistä
Seiskat: Tulevien asioiden harkintaa
Kahdeksikot: Tehokkuutta, ympäristön vaikutusta ja oman voiman käyttöönottoa
Yhdeksiköt: Melkein perillä, saavutuksia jo asiaan liittyen.
Kympit: Merkittäviä käännekohtia, huippu, päätepiste.


Pakan hovikortit edustavat astrologista merkkiä, naista tai miestä,luonteenpiirteitä jopa ulkoisesti hiusten väriä jne. pakasta riippuen. Sauva hovikortit edustavat tulielementtiä,  tummahiuksista, tulimerkkiä, vahvaa luonnetta. Miekka taas tuo esiin ilman merkit, punertavat tai vaaleahkot hiukset ja  ja "tuulisen luonteen". Maljat taas veden merkkejä, tummia tai vaaleita hiuksia (myös ääripäät) ja ailahtelevaa, vahvaa tunne-elämää. Lantit taas  maa merkkejä, tummia , harmaita hiuksia ja vakaan luonteen.

Lantit

Maljat
Erilaisista tarot- pöytäyksistä laitan  tänne oman osion.

9 kommenttia:

 1. Hei, mitä tarkoittaa tuo "ulkopuolinen" asia, energia tai kortti?

  VastaaPoista
 2. Se on ulkopuolinen vaikutus, se mikä ei ole itsestäsi kiinni. Tapahtuma tai henkilö jolla vaikutus tai konkreettinen asia, esim. kirje tai päätös. Toivottavasti tämä selvitti asiaa. Kysyä saa, :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos nopeasta vastauksesta, selvitti kyllä :). Olen aloitellut taroteista tulkintaa tänä vuonna ja hitaasti etenen ja tutkin asioita kun opiskeluhommat nyt tärkeimpiä, tämän sivun laitoin kirjanmerkkeihin. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Hei! Osaisitko kertoa miten nämä käänteiset kortit otetaan käyttöön, vaikka et niitä itse käytäkään? Olen vasta alussa tarot-korttien käytössä, mutta haluaisin ymmärtää myös nämä käänteiset kortit. Minulla on kirja josta voin tulkita korttien käänteiset merkitykset, mutta en ymmärrä miten tällaisen käänteisen kortin saa pöytään. Käänteiset merkitykset näyttävät olevan negatiivisia, joten itse kortteja kääntämällä pakkaa sekoitettaessahan voisi päättää kuinka paljon negatiivisia tulkintoja tulee saamaan, joten eihän niitä voi sitten itse kääntää? Vai onko väliä miten päin kortti on, ja käänteinen tulkinta voitaisiin tehdä myös oikeinpäin olevasta kortista?
  Kiitos!

  VastaaPoista
 4. Käänteiset kortit saa käyttöön kun pakka on "sekaisin" eli paras pakka on sellainen, jossa on kuva takana, mistä ei erota kummin päin kortti on. Esim. Freyan tarot pakka. Itse olen vain niin pedanttinen siinä, että kortit pitää olla jokainen samansuuntaisesti, siksi en käytä käänteistä systeemiä tulkinnoissa.

  VastaaPoista
 5. Voisko joki auttaa 3 kortin tulkinnassa törmäsin heti ongelmaan. Voisin lähettää kuvan tilanteesta ja vaikka soittaa perään mis kerronnkysymykseni mikä se oli ja ongelman mihin jämähti kokojuttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, minkälainen ongelmasi on noiden korttien suhteen?

   Poista
  2. https://mandalatuvassa.blogspot.fi/2016/11/tarot-poytays-kolme-korttia.html

   Tässä linkissä voisi olla apua?

   Poista