sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Värikäs nuudelisalaatti - yhdellä pannulla

Elämän runsautta on kun saa jakaa ruuanlaiton ja syönnin. Tyttären kanssa  maalasimme eteisen seinät mustikkamaidon värisiksi ja ihanat tuli. Puuhatessa tuli nälkä ja  jääkaapissa oli vähän yhtä ja toista ja päätin tehdä nuudelisalaatin.  Tämä on n 6 hengen annos, eli suurelle tarjoilulautaselle sopiva. Tästä voi tehdä minkälaisen version tahansa, kalalla, kanalla tai ilman, pelkillä kasviksilla.

Tarvitset
Lihasuikaleita
Makeaa chilikastiketta n. vajaa desi
Valkosipulia
Tuoretta inkivääriä raasteena n. 1 tl
Sipuli suikaleina
Chiliä ohuina viipaleina
Tuoreita herkkusieniä (muutkin sienet käyvät)
Kurkkua
Tomaattia
Paprikaa suikaleina
Rapeaa salaattia
Tuoretta korianteria silputtuna
1 pkt Nuudeleita  kypsinä ja sen jälkeen paistettuina pikaisesti rapsakoiksi

Tee ensin pilkkomistyö, säästät aikaa ja on ruoanlaitto on vaivattomampaa.
Aseta  tarjouluastiaan salaatinlehdet pohjaksi.
Paista lihasuikaleet, valkosipulin, ja chilikastikkeen kanssa rapeiksi. Siirrä lautaselle jäähtymään hetkeksi.
Paista sienet, sipulit ja chilit, ja inkivääriraaste. Kun ovat kypsiä siirrä lautaselle lihan kanssa jäähylle. Pilko kurkku, tomaatit, paprikat  ja lisää ne tarjoiluastiaan salaatin päälle  kauniisti (ilo silmälle)  Laita nuudelit kiehuvaan veteen ja  anna kypsyä. Valuta ja  paista rapeiksi pannulla.  Siirrä nyt lihat, sienet ja sipulit salaatin päälle ja asettele  silmämääräisesti miten haluat,  Lisää paistettu nuudeli vähän kerrallaan päälle ja nostele haarukalla, ettei jää kokkareiseksi ja  viimeiseksi korianterit päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti