perjantai 28. maaliskuuta 2014

Makean kirpeä sitruunatorttu

Tämä oli nopea ja helppo valmistaa.
Tämä on kuin mutakakku, eli tuo täyte jää koostumukseltaan hieman kosteaksi ikäänkuin tahnaksi.

Maistuu vielä seuraavanakin päivänä. Tämä kannattaa tehdä  melkeimpä irtopohja vuoassa, mutta tavallinen  piirakkavuokakin käy.



Murotaikina pohja

120g  margariinia tai voita pehmeänä
 Vajaa desi sokeria
1 Kanamuna
2 ja puoli desiä vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri, vatkaa kanamuna joukkoon ja sekoita jauhoihin leivinjauhe, ja lisää jauhot rasva-munaseokseen vähän kerrallaan sekoittamalla.
Voitele ja jauhota vuoka, tasoittele taikina jauhoisin sormin sopivaksi, jos käytät irtopohjavuokaa, muista tehdä tortulle reunat.

Täyte

n2 dl sitruunamehua, sekä yhden sitruunan raastettu kuori
n 2 dl sokeria( vähempi riittää jos ei tahdo liian makeaa)
1 dl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa
3 kanamunaa

Sekoita sokeri ja jauhot, ettei tule paakkuja täytteeseen. Lisää sitruunamehu raasteineen ja vatkaa seos tasaiseksi. Jatka sekoittelua vispilällä kun lisäät kerman ja  kolme munaa.

Kumoa täyte varoen  torttupohjan päälle ja paista uunissa 175c. n. 40 min. Täyte saa jäädä vähän kosteaksi ja pinta saa repeillä.

Tarjolle
Vanilja kermavaahtoa tai creme fraichea, jäätelökin sopii



2 kommenttia:

  1. Tätä kokeilen tänään :) Kiitos <3

    VastaaPoista
  2. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista