torstai 8. toukokuuta 2014

Ankka meni Thaimaahan

Minun "piti" alkaa siivota jääkaappia, puolittain jo tyhjensinkin pakastimen, kunnes löysin sieltä Lidlin ankkapaketin. Kyseessä on siis  ankan rintafile, mitä Lidl myy aika ajoin edukkaseen hintaan 5.99€.
Unohdin jo varsinaisen syyn miksi pengoin pakastinta kun jo päässäni alkoi muhia  ajatus mitä ankasta tekisin. Kun oli kyseessä jääkaapin tyhjennysviikko ei  ruokavaroissakaan ollut suurempia valikoimia ja lompakkokin huuteli Hoosiannaa.. Piti siis turvautua nyhjää tyhjästä tapaan tehdä ruokaa.

Löytyi chiliä, porkkanoita, sipulia, nuudeleita ja persiljan jämät, paprikaa. Noista saisin hyvät "wokkivihannekset" - päätin.  Annoksesta riittää kahdelle tai kolmelle.
Kasvikset kannattaa pilkkoa etukäteen valmiiksi sillä wokkaaminen on nopeaa touhua. Ankka kannattaa marinoida ensin. Tein pitkittäisviillot  nahkaan, että marinadi menee kunnolla ankkaan, sekä rasvanahka sulaa paremmin.

Marinadiliemi
1 Chili pilkottuna
Vihreitä papuja
puolikas sipulia pilkottuna
3 kynttä valkosipulia pilkottuna
Seesamiöljyä tai tavallista öljyä, ei oliiviöljyä(ei sovi makumaailmaan)
Hunajaa 2 rkl.
Suolaa ja pippuria maun mukaan

Sekoita marinadiliemi ja laita minigrip- pussiin ankan kera, sulje pussi ja anna marinoitua  muutaman tunnin jääkaapissa. Laita paistinpannu  kuumenemaan  ja  poista ankka  marinadipussista kuumalle pannulle.

Paista ankka  kuumalla pannulla (n. 2 -3 min.) nahkapuoli alaspäin kunnes nahka on rapsakkaa ja hieman ruskistunut. Laita tämän jälkeen kuumaan uuniin nahkapuoli ylöspäin kolmeksi minuutiksi ja ota varoen pois (varo ettet polta sormia kuumaan kahvaan!)
Laita ankka  lepäämään  pois pannulta vaikkapa lautaselle. ja folio päälle ettei kuivu.
Tee sitten wokki ja nuudelit.

Tarvitset
Wokkivihanneksia valmiiksi pilkottuina, pakaste tai tuoreena
Thai mausteita, sitruunaruohoa, chiliä, valkosipulia yms..
Seesamiöljyä paistamiseen

Laita mausteet ja öljy kuumalle pannulle, paista ja sekoittele nopeasti, lisää kasvikset ja jatka paistamista ja pyörittele niin että mausteet ja kasvikset sekoittuvat.
Kiehauta nuudelit. Valuta ne.

Viipaloi nyt ankka ja aseta nuudelit ja vihannekset lautaselle, lopuksi ankkaviipaleet ja persilja, tai korianteria, chili viipaleita annoksen päälle ja nauti. Itse lisäsin päälle vielä makeaa chilikastiketta.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti