sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Kesäruokaa - Raikas Mangosalsa ja Chili aioli

Tänään juhlittiin vähän esikoiseni synttäreitä. Halusin jotain raikasta ja tulista, kesäisen makuista ruokaa.
Joten tein mangosalsan, paistoin kanaleikkeet ja bataattiranskalaisia. Lisukkeena oli chili aioli.
En ole ennemmin tehnyt itse aiolia, ja nyt päätin tehdä. Helppoa ja itsetehtyä.

Mangosalsaan tarvitset:

Yhden kypsän mangon (kypsyy helposti vrk. paperipussissa kypsän banaanin kanssa) lohkottuna
Punasipuli suikaleina
1 chili pieninä kuutioina
Pala kuorittua kurkkua lohkoina
kypsä tomaatti palasina
Limen kuori raastettuna + mehu
Pippuria ja suolaa
Korianteria silppuna

Nämä kaikki sekaisin onnelliseen comboon, lisää mausteet ja lime. Anna maustua pari tuntia, ennen tarjoilua.
Nauti. Sopii hyvin grilli ruuan kanssa.

Chili aioliin tarvitset:
3 keltuaista
puolikas chiliä pieniksi pilkottuna
2 valkosipulin kynttä
Makeaa chilikastiketta n. 1 rkl.
Suolaa ja pippuria
Ruokaöljyä/Oliiviöljyä n. 1 dl
Sitruunan tai limen kuorta raastettuna

Laita sekoitusastiaan chilit ja valkosipulit  pieneksi pilkottuina ja sitrusraaste. Lisää kolme keltuaista.  Vatkaa joko pamixilla tai nopeasti käsin, samalla öljyä ohuena nauhana kaataen. Vatkaa, kunnes seos tulee sakeammaksi. Mausta suolalla, chilikastikkeella ja pippurilla, maistele!

Hyvää dippina ja muutenkin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti