perjantai 11. heinäkuuta 2014

Meksikolaistyyppinen kanasalaatti

Näin hellepäivinä sitä ei tee mieli mitään tuhtia ruokaa. Makustelin kielenpäältä, mitähän sitä keksis tehdä tai lähinnä - mitä makuja tekee mieli. Siitä se lähti, chiliä, limeä ja raikasta. Päätin tehdä kanasalaatin.
Tämän salaatin juju on kastikkeessa. Ohjeesta riittää n. kolmeen annokseen. Selvennän, että kana tarkoittaa tässä broileria, mutta  mielestäni tässä voi käyttää mitä tahansa rasvatonta lintua, tai lihaa, miksei kalafilekin sopisi... Aineksia voi lisätä tai poistaa maun mukaan.

Tarvitset

3 kanan rintafilettä
2- 3  avocadoa
Punasipuli
2 chiliä
2 limeä
1 paprika
2 tomaattia
puolikas kurkku
Salaattia
Maissia
Suolaa, pippuria ja chilijauhetta
Öljyä ja soijaa (vähäsuolainen on hyvää)
Sokeria tai hunajaa

Paista ensin lihat/kanafileet, pilko mukaan osa chilistä pieniksi, mausta kana pippurilla ja suolalla ja chilijauheella.
Anna rauhoittua ja jäähtyä Lisää limen mehu päälle. Pilko  salaattiin sopiviksi paloiksi valmiiksi lautaselle jäähtymään.

Sitten  salaatti kastikkeeseen.

Lisää kulhoon öljyä, raasta limen kuori (pese lime ensin ja kuivaa hyvin) sekä mehu.
Soijaa  pirskahdus tai vähän enemmän, lisää pieniksi pilkottu punasipulin puolikas sekä yksi chili ihan pieneksi pilkottuna, suolaa, pippuria ja makeuttava osuus. Sekoita hyvin.

Salaattipohja (teen tämän kerroksittain ja sekoitan vähän lopuksi)
Pilko salaatti sopivaksi. Päälle  pilkottuna  kurkkua, tomaattia, sipulisuikaleita, chiliä, pieniksi pilkottuna, paprikaa ja maissia. Lisää suolaa ja pippuria hieman, sekä lime mehua, jos jäi. Aseta kanapalat ja avocadot, lisää kastiketta runsaasti sinne tänne, ja nostele hieman pohjalta. Hyviä herkkuhetkiä - tähän salaattiin tulee himo!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti