keskiviikko 13. elokuuta 2014

Karviaishillo

Palstallani kasvaa kaksi karviaista, valkoinen ja punainen, ja satoa ihan sopivasti meikäläisen tarpeisiin.
Halusin kokeilla hillon tekoa ja tein tämän vähän tuunatun karviaishillon. Hillo näyttää sammakonkudulta, muttamaistuu niin juustojen kuin lättyjenkin ja miksei riistaruuankin kanssa.

Karviais-inkiväärihillo


2l. karviaisia
1/2 dl vettä
Kanelitanko, pieni (voi jättää poiskin)
500g. hillosokeria
1/2 dl. vettä
1 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä

Lisää puhdistetut, huuhdotut marjat ja kanelitanko veteen ja anna kiehua. Lisää hillosokeri, anna keittyä n. 15 min.
Kuori vaahto pinnalta. Lisää inkivääri ja anna jäähtyä. Purkita puhtaisiin desinfioituihin purkkeihin, voit halutessasi soseuttaa hillon sauvasekoittimella.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti