tiistai 12. elokuuta 2014

Kukkakaali-vuohenjuustokeitto pekonihöystöllä

Kaupassa oli kukkakaali tarjouksessa ja päätin ostaa pari pientä kukkakaalia. Kotona mietin, mitähän niistä tekisin.. (ilman kauppalistaa ja suunnitelmaa kaupassa) ja jääkaapissa oli vuohenjuuston jämät, ja  puolikaspaketti pekonia, sekä ruokakermaa. Päätin tehdä elämäni ensimmäisen kerran  keittoa, johon tulee vuohenjuustoa. Jostain syystä olen ollut aika ennakkoluuloinen vuohenjuustokeittoihin.
Keitto oli yllättävän helppo tehdä ja mitä parasta, samettisen herkullista ja ilman pekoniahan siitä tulee kasvisversio :)

Annos neljälle


Pekonisuikaleita paistettuina
Vettä
Kaksi pientä kukkakaalia
Vuohenjuustoa puolikas keittoon, viipale päälle/per annos
Kasvisliemifondikuutio
Pippuria, (suolaa)
Sipuli
2 valkosipulinkynttä
Ruokakermaa
Hunajaa

Puhdista kukkakaalit, pilko pieniksi, pilko sipuli lohkoiksi ja  kuori valkosipulin kynnet.
Keitä matalassa vedessä pehmeiksi, lisää fondi ja kerma ja vuohenjuusto. Kiehauta nopsaan ja tarkista maku, lisää pippuri - ja suola tarvittaessa.
Soseuta keitto ja aseta annokset lautaselle, lisää jokaiseen vuohenjuusto viipale, sekä pekonia ja kiepauta hunajaympyrä keskelle.

Bon Appetit!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti