tiistai 2. syyskuuta 2014

Omenapuusta vähäsen kauemmas myytteihin


Omenapuu


Omenapuulla on monia maagisia ominaisuuksia, siihen yhdistetään monesti keijut sekä yksisarviset. Tarina kertoo näiden asustavan omenapuussa. Perinteisesti yksisarvisten on sanottu asustavan omenapuun alla. Omenapuu on ovi fantasiaan ja keiju-ulottuvuuteen.
Omenankukat vetävät puoleensa kukkakeijuja joiden sanotaan tuovan onnea ja onnentunteita niille, jotka ovat omenapuun lähellä. Tästä syystä omenapuita pidetäänkin puutarhoissa ja pihalla, ja niiden alla viihdytään.

Puunhengen sanotaan omistavan nuoruuden ja kauneuden avaimet - Omena päivässä pitää lääkärin loitolla. Sanonta sopii hyvin tähän. Omenapuun henkeä kuvataan usein nuoreksi ja kauniiksi naiseksi, joka voi avata sydämen rakkaudelle.
Omenapuun kuoria käytetään kasvivärjäykseen josta saadaan  punaisenkeltaista väriä.
Nyt on omena-aika parhaimmillaan ja mitä kaikkea ihanaa voikaan omenasta tehdä ruuaksi ja herkuksi? ! Itse pidän omenpiiraista, lisään sitä usein myös padan sekaan antamaan makeaa makuaan. Tuorepuristettu omenamehu on ihan parasta. Onko sitten värillä väliä? Punaiset omenat mielletään makeimmiksi kuin vihreät, mitä mieltä olette?

2 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat, omenapuiden lehvistöön voin hyvin kuvitella keijuja asustelemaan :)

    VastaaPoista
  2. :)
    Niinpä, pienet miniatyyriuniversumit ovat ihania.

    VastaaPoista