perjantai 12. syyskuuta 2014

Tomaattikastike = Marinara kastike

Tein tätä kun jääkaappi huokui tyhjyyttään (one of those days..) ja ruokakaapista löytyi pastaa ja Mutti- tomaattipurkki. Käytän pääasiassa Mutti- tomaattimurskaa, koska se on valmiiksi hyvää koostumukseltaan, mutta kokonaisista tomaateista tulee maukkaampi kastike.
Kastike on helppo ja  voi vielä tuunailla, esim. lisäämällä jauhelihaa, tonnikalaa tai chiliä tms..

Annos 2 - 4 henk.


1 tlk. tomaattimurskaa
Oliiviöljyä tilkka
1 sipuli ja valkosipulia silputtuna/hienonnettuna
Yrttejä, oreganoa, basilikaa yms.. silputtuna
Suolaa ja pippuria ja hyppysellinen sokeria tai hunajaa, (pehmentää tomaatin happamuutta)

Kuullota sipulit öljyssä, ja lisää valkosipuli, kuullota vielä vähän aikaa, älä polta! Vain sen verran että sipulit pehmenvät ja saavat hyvää aromia. Lisää loput ainekset ja keitä vielä n. 10 minuuttia vielä hiljaisella lämmöllä lisää. Muista maistella välillä, ja tarvittaessa lisää mausteita.
Kastike sopii hyvin pastan kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti