torstai 23. lokakuuta 2014

Kampelaa kookoskastikkeessa

Meillä syödään kalaa  säännöllisesti kerran pari viikossa. Sain edukkaasti kaupasta kampelafileitä ja päätin tehdä siitä jotain. Tuli makumuisto mieleen 80-luvun vintage ajoilta kun sain Turussa, eräässä ravintolassa tätä kyseistä ruokaa. Nyt tein hieman modernisoituna versiona.. Tämä on hieman tulinen ja maukas kastike kalalle.

Tarvitset
Kampelafileitä syöjien mukaan, n2kpl/henk.
Voit leivittää itse, tai ostaa valmiina.


Riisiä keitettynä

1 prk. Mutti tai muuta säilyketomaattia
Öljyä
Pala purjoa
1 Banaani
1 Chili ihan pieniksi pilkottuna (jos et halua liian tulista, poista siemenet ja siemenkanta.)
2 kynttä valkosipulia
1/2 tölkki kookosmaitoa tai kermaa
Suolaa, mustapippuria, hitusen sokeria

Kastikkeeseen voi lisätä vielä katkarapuja  jos haluaa juhlavamman.. Laita ne silloin  ihan viimeiseksi ja kuumenna vielä hetki.

Valmista kalat, paneroi  ja paista, laita jäähylle odottamaan annostelua.
Aloita kastikkeen teko kuullottamalla sipulit ja chilit. Lisää tomaattimurska ja mausteet, anna hautua n . 5- 10 min. Lisää kookosmaito tai kerma, sekä banaani muusattuna. Anna vielä muhia muutama minuutti ja tarkista maku.

Tarjoa kalan ja riisin kanssa. Lisukkeet maun mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti