lauantai 25. lokakuuta 2014

Tunaroitu punajuurisuklaakakku (Gluteeniton) ja erään illan alttari

Enpä tiedä onko blogeissa tapana kirjoitella epäonnistumisistaan. Minä  ainakin laitan tänne tunarointi osion. On hyvä nauraa itselleen ja palata maanpinnalle..

Innostun aina ihan älyttömästi uusista asioista, resepteistä jne.. ja nytkin näin tämän punajuurikakkuohjeen ja kaapistani löytyi vielä punajuuriakin niin mikä ettei. Harvoin sitä kakkua kokopäivää tekee.. Tämä ei siis ole Masterchef tasoa - ollenkaan minun tekemänäni, mutta ihan syötävää ja kun tekee sen oikealla ohjeella,voi jopa onnistuakin :)
Tässä on siis oikea ohje..
 ÄLÄ POISTA CHILIN SIEMENIÄ - Omassa versiossani ei chili maistu ollenkaan kun poistin siemenet.


RESEPTI

kaakaojauhe    100 g
tumma suklaa    200 g
mantelijauho    200 g
punajuuri (raaka)    250 g
ruokosokeri    1,5 dl
öljyä (rypsi, oliivi, kookos...)    200 ml
munia    3-4
merisuola/sormisuola    3/4 tl
chili (tuore)    1/2-1 kpl
appelsiinin kuoriraaste    2 tl
rosmariini (tuore)    oman maun mukaan

Kypsennä punajuuret paloteltuina uunissa rosmariinin ja öljylorauksen kanssa kunnes pehmeitä.Yhdistä kaakaojauhe, manteijauhe ja sokeri. Soseuta kypsä punajuuri blenderissä tuoreen paloitellun chilin kanssa , lisää öljy, soseuta tasaiseksi. Lisää massaan munat yksitellen välillä sekoittaen blenderissä.

Raasta suklaa. Yhdistä punajuuriöljyseos ja kuivat aineet keskenään nuolijalla sekoittaen ja lisää suklaarouhe, appelsiininkuoriraaste ja meri/sormisuola.

Kaada kakkuvuokaan ja paista 160 asteessa n. 30min, tarkista kypsyys esim. hammastikulla testaten. Anna jäähtyä.
Tällainen siitä piti tulla...


 GANACHE

tummaa suklaata    150 g
kermaa    120 g
loraus vahvaa kahvia, ripaus suolaa ja voinokare

Kiehauta kerma ja kahvi kattilassa, kaada rouhittu suklaa päälle ja sekoita tasaiseksi joko nuolimella tai sauvasekoittimella niin, että sauvasekoittimen terä on pinnan alla, muuten kuorutteeseen tulee kuplia. Mausta suolalla, sekoita mukaan voi nokare kiiltoa antamaan. Kaada jäähtyneen kakun päälle (kakku vielä vuuassa) ja anna jäähtyä hetki.

Paahda mantelilastuja hetki pannulla tai uunissa ja koristele kakun pinta. Anna jähmettyä muutama tunti.


Tämä siitä tuli
Seli seli osio.. mokasin kun en tulostanut tai kirjoittanut ohjetta kunnolla, vain määrät ja nekinkiireessä virheellisesti.. juoksin keittiön ja tietokoneen (olohuoneessa) väliä ja kokkailin.. tulos on mitä on, mutta kyllä sitä syödä voi, ja ainakin on "terveellistä" jos ei suklaata lasketa mukaan.. Tai noh, onhan sekin :) Oikean ohjeen mukaan tämä on kuohkea ja maittava kakku. Laitoin hiukan liikaa sokeria, ja liian vähän öljyä.


Kameraan oli jäänyt kuvia näköjään viime viikon kotialttaristani, Intia teemainen tällä kertaa..











Mitä siis opin, leivo AINA ohjeen mukaan ja tulosta ohje tai kirjoita se kunnolla ylös.
Näin meillä eilen.. tänään tuleekin uusi akvaario "Tilasin sen Universumilta" ja sitten kokeilen yhtä toista uutta villitystäni... Saas nähdä kuin eukon käy ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti