perjantai 28. marraskuuta 2014

Helppo Kasvispyttipannu = spydäri

Kansankielellä tai stadin slangilla "spydäri". Piti keksiä jotain nopsaa lounaaksi, ja meillä olikin sopivasti jääkapissa  jämiä. Löysin yhden herkkusienen, vähän pinaattia ja ruusukaalia sekä puolikkaan sipulin. Mietin  mitähän loistavaa näistä saisi aikaan, ja  ideoin spydärin.
Ruusukaalihan on hieman  tuhtia, ja tunkkaisenkin makuista.. Paistamalla siitä saa tosi hyvää ja sekaan voi laittaa pähkinääkin. Tällä ohjeella siitä tuli esille suorastaan uusia ulottuvuuksia.

Tarvitset  kahteen pikkuannokseen tai yhteen lautaselliseen

1 tuore herkkusieni viipaleina
Puolikas sipuli siivuina
6 ruusukaalia
Tuoretta pinaattia
Suolaa ja pippuria
Öljyä paistamiseen

Ruusukaalin käsittely
Pese kaalit, poista kanta, ja nypi kaksi päällilehteä pois (niitä ei käytetä)
Nypi päällimmäiset lehdet  pannulle ja ne mitkä eivät enää irtoa, ne kaalit viipaleiksi jotta  kypsyvät kunnolla.

Paista kaikki muut paitsi pinaatti, varo palamista. Lisää viimeiseksi pinaatti, kun muut ainekset ovat jo melkein kypsiä, mausta ja anna pinaatin kypsyä. Nauti. Voit lisätä myös pekonia, tai nakkeja tai mitä vaan lisukkeeksi, jos pelkkä kasvisveriso ei  riitä :)












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti