torstai 27. marraskuuta 2014

Kevyt pinaatti herkkusienilasagne

Aina väitetään, että lasagnen teko on työlästä tai se on epäterveellistä. Itse ajattelen näin; lasagne on perheateria parhaimmillaan.. Sen valmistamiseen saa käyttää aikaa ja rakkautta. Suorastaan terapeuttisella tavalla nautin lasagnen tekemisestä. Ja varsinkin kun  saa tehdä myös kevyt versiota.. Jos ei pidä sienistä voi ne vaihtaa vaikka loheen tai tonnikalaan tai johonkin muuhun.
Vapaus on valinnoissa ;)
Lasagne on kotoinen ja perhekeskeinen ruoka, ja jos sattuu olemaan sinkku, jää tästä ruokaa moneksi päiväksi :)


Tarvitset lasagneen

1 sipuli silputtuna
2-5 valkosipulinkynttä silputtuna
Voita, tai öljyä paistamiseen
Paketti pinaattia, tuore tai pakastettu, jos jäässä, sulata ja valuta ensin.
Suolaa, pippuria, paprikajauhetta, chiliä hieman ja muskottipähkinää
Herkkusieniä viipaleina, käytä mielummin tuoreita (myös muut sienet käyvät)
Paketti ricotta juustoa, jos ei kaupasta löydy, voit käyttää maustamatonta tuorejuustoa
1 iso kanamuna
Mozzarella juustoraastetta n 2dl.
Parmesan juustoraastetta n. dl.
Lasagne levyjä - pinaattilasagne on loistava valinta!

Marinara kastike joko valmiina tai täältä ohje..

Kuullota sipulit, lisää sienet, pinaatti ja mausteet. Anna paistua yhdessä tuumin muutama minuutti miedolla lämmöllä.
Sekoita suuressa kulhossa ricotta juusto, kanamuna, sekä parmesan juusto, yhdistä nämä pinaatin, sipulin ja sienten kanssa, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Aloita tomaattikastikerroksella. Levitä uunivuoan pohjalle kerros tomaattikastiketta, sitten lasagnelvyjä, sitten pinaatti-juustosienikastike. Kerrosta taas lasagnelevyillä, tomaattikastikkeella ja vaalealla kastikkeella, jne. kunnes vuoka on täynnä. Lisää mozzarella juustoraaste ja laita uuniin.
Anna paistua n. 30 - 45 min. 185 asteisessa uunissa.
Nauti raikkaan salaatin kanssa!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti