lauantai 1. marraskuuta 2014

Mandalatuvan omppupannari

Omenapannukakkua alkoi tekemään mieli.  Tuunasin omalla twistilläni - kardemummalla taikinan.
Aikas makoisaa tuli. Kotoisan makuista. Vinkki - ettei taikina paakkuunnu. Lisää ensin jauhot, ja niiden sekaan muut kuivat aineet ja sitten vasta neste, rasva ja munat.

Tarvitset pellilliseen

2 reiluhkoa dl. jauhoja
2 tl kardemummaa
hivenen suolaa
1 rkl sokeria, voi käyttää myös hunajaa
5 dl maitoa
2 kanamunaa
25g sulattetua rasvaa

2-3 omenaa viipaleina
Kanelia ja sokeria (pähkinärouhetta)

Lisää kuivat aineet, sekoita. Tämän jälkeen lisää neste, jäähdytetty rasva ja kanamunat. anna taikina turvota n. 15 min, ja sillä aikaa kuori omenat. Kaada taikina reunalliselle paistopellille ja lisää omenaviipaleet ja kanelisokeri seos. Paista n puolisen tuntia 200- 225 asteisessa uunissa.
Nauti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti