perjantai 28. marraskuuta 2014

Nostata kodin energiat

Näin Joulun alla kodeissa alkaa hyörinä ja häärääminen. Ylimääräistä energiaa ja turhautumistakin mahtuu joukkoon. Toiset stressaa Joulusta, ja toiset työnmäärästä.
Itse kunnostaudun kyllä molemmissa lahjakkaaksi komeljanttariksi. Minusta astuu Jouluna esiin PIRTTIHIRMU! Lapseni onneksi eivät ota tätä rooliani vakavasti vaan tuhahtelevat sille ja naureskelevat. Itse lähinnä iltaisin mietin nolona, että tilanteet voisi hoitaa paremminkin ;)

Jotta saisimme edes jotain hyvää ja positiivista aikaan kaiken hässäkän keskellä onkin hyvä aloittaa energioiden nostattaminen kodin alueelta.Kun energiat on puhdistettu, sitä jaksaa ihmeellisesti enemmän, olla parempi ihminen ja ennen kaikkea tuntea itsensä paremmaksi. Jaksat kommunikoida rakentavasti, olla positiivinen, luovempi, energisempi ja rakastavampi. Kaikkea tätä ja enemmän.


Kodin ilmapiiri ja energiat

Avaa ikkunat, tuuleta, savuttele suitsuttele salviaa, rosmariinia, havuja. Anna luonnon tuoksujen tulvia kotiin ja raikastaa ilma. Tämä myös auttaa negaativisen ilmapiirin puhdistamisessa, jos esim. teinit ovat riidelleet tai kodissa on tulehtunut ilmapiiri.
Voit myös laittaa tuoksulyhtyyn Seetriöljyä (aromaterapia). Tämä auttaa erityisesti hormonaalisissa tunne-elämän  melskeissä, sekä rauhoittaa. Ihana "miestuoksu". sama öljy sopii hyvin myös puukalusteiden hoitoon. Lisää muutama tippa öljyä puhdistusliinaan ja pyyhkäise. Vaatehuoneeseen auttamaan ötököiden torjunnassa.- Talouspaperiarkki henkarinkoukkuun ja sille suihkutat  vesipullosta, johon lisätty seetriöljyä. Vaatteet tuoksuvat rauhoittavilta.

Tarvitsenko todella tätä?

Tavaraa kertyy joka kotiin enemmän tai vähemmän.Ideaalista olisi että joka viides viikko käy läpi  kodin esineet ja tavarat, myös vaatekaapit  ja miettii mikä todella on tärkeää, että sen haluaa pitää. Muille tavaroille tai esineille  kaksi laatikkoa - lahjoitettavat (mitkä ovat vielä sen verran kunnossa, että niistä on iloa jollekin ja voit lahjoittaa ne kirppikselle tms.) sekä roskat (kierrätysjäte erikseen). Tämä puhdistaa lähes parhaiten kodin ilmaa, ja jää tilaa hengittää. Paras aika tälle raivaukselle on  uudenkuun aika, jolloin mielemme ja kehomme on helpompi luopua asioista.


Himalajan suolalamput sekä himalajan suola

Nämä puhdistavat todella hyvin ilmaa ja erityisesti ruuanlaitossa tämä vaaleanpunainen suola on erityisen ravintorikasta. Väri vaikuttaa sekä mieleen että kehoon ja voit paremmin.


Laulu ja Tanssi

Nupit kaakkoon siivotessa! Saat energiaa ja iloa tekemiseesi- muista kuitenkin naapurit!

Kynttilät

Luonnonmateriaalit parhaita, luonnoaromit parhaita. Kynttilän tulienergia saa asiota aikaan, kynttilän värillä on merkitystä, mihin elämänalueeseen haluat energiaa, punainen rakkautta, vihreä ja kulta talouteen, sininen ja violetti henkisiin asioihin jne.. Ruskea eläimille siunaukseksi.

 

Meditoi

Kun meditoit kotona, aurasi puhdistaa samalla kotiasi, auttaa lemmikkejäsi ja läheisiäsi - kaikki voittaa tilanne. Vähintään 10 min. päivittäin.


Päästä irti roinasta

Kasat, pölyt, kierrätyskasat (meillä ainakin  lehdet kasaantuvat) pienet turhat asita, krääsä, asiat joista et edes pidä. Näistä kun luovut se tuntuu jo kehossa ja mielessä välittömästi! joka toinen viikko kannattaa katsoa kotiaan sillä silmällä.  Mikä on turhaa ja siitä voi luopua.

Kasvit

Pitämällä yllä hyvinvoivia kodin kasveja, puhdistat parhaiten kodin sisäilmaa. Rönsylilja, Kultaköynnös ja monet muut kasvit puhdistavat huonoja kemikaaleja huoneistosta. Tuoreet kukat maljakossa ovat väriläiskä ja raikastavat niin ikään kodin ilmaa.

Kristallit 

Kun ikkunat ovat puhtaat kannattaa laittaa siihen roikkumaan kristalli. Kristalli moninkertaistaa hyviä energioita, sen prismat kaunistavat kotia. Voit energisoida sille jonkun tehtävänkin, esim. suojella kotia tms..

Pienillä asioilla saat jo paljon hyvää aikaan. Muista että kaikella on paikkansa, ja aikansa.

 

 3 kommenttia:

 1. Nyt kun on tällainen kiireinen ja monelle myös suorittamisen aika, kannattaa palkita itsensä vaikka siivoamisen päätteeksi kuumalla kylvyllä johon on sekoitettu eteeristä öljyä mistä pitää (itsellä vahvana nyt eukalyptus) ja vaikka lasillinen punaviiniä ;)

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus jälleen ja kerran ja ainakin meille niin hyödyllinen. Minulla kyllä tuota negatiivista energiaa kerääntyy nurkkiin ja sen huomaa ihan omassa olossaan!

  VastaaPoista
 3. Upea postaus ja paljon ihania vinkkejä.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista