torstai 6. marraskuuta 2014

Täydenkuun ruokaa - Valkosipulikeitto

Tämä onnistui taivaallisesti - enkä yhtään liioittele! Paahdettu valkosipuli ei hyökkää maullaan vaan on pehmeä, ja täyteläinen, tämä on oikea syystalven keitto!

Helppo ja toimiva resepti!

Tarvitset
26 kuorimatonta kokonaista valkosipulin kynttä ( enemmänkin voi laittaa, sillä tämä on herkkua)
2 rkl oliiviöljyä
Suolaa ja pippuria

-Laita valkosipulinkynnet  kuorimattomina vuokaan öljyn ja mausteiden kanssa, pidä huoli, että öljy sekoittuu kaikkialle. Peitä vuoka huolellisesti foliolla ja laita uuniin 175 asteeseen n. 50 min.
Anna jäähtyä ja pursota tai riisu valkosipuli kuorestaan kattilaan. Heitä kuoret pois mutta säästä jäljelle jäänyt öljy.

Keitto

Yksi sipuli kuorittuna, suikaloituna
Rosmariinia
kana - tai kasvislientä, fondikin käy
3 dl vettä
2 dl kuohukermaa
Sitruuna

Kuullota sipuli valkosipulien kanssa öljyssä hitaasti, lisää rosmariini ja loppu paahtoöljy sekä  vesi ja fondi tai liemikuutio. Anna kypsyä n. 10 min.  Sekoita tehosekoittimella ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita ja kerma, (sulatejuusto tai tuorejuustokin sopii hyvin. Anna muhia n. 5 min. ja nauti. Lisää sitruunaviipale annokseen  sekä tilkka sitruuna mehua. Hyvää myös patongin tai paahdettujen leipäkuutioiden kanssa..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti