tiistai 2. joulukuuta 2014

2.12 Kerro kerro kuvastin..

Joulukalenteri 2.12

Peili 


"Let The Beauty We Love Be What We Do."  Rumi


Vanhojen uskomusten mukaan rikkoitunut peili tuottaa epäonnea seitsemäksi vuodeksi, mutta se myös rikkoo ihmisen minäkuvaa. suurikokoinen kokovartalon kokoinen peili taas nostaa itsetuntoa, ja auttaa  kasvamaan täyteen mitaansa, siksi ihmiseksi, joksi meidän on tultava.
Pieni kokoinen peili  kääntää katseen yksityiskohtiin, esim parranajopeili, joka  näyttää kaikki pienet virheetkin kasvoissamme, siksi sellaisia peilejä ei saisi käyttää pitkiä aikoja kerrallaan.Alunperin romanit tekivät ensimmäiset peilinsä lasista. Monet alkuperäiskansat uskoivat että peiliin katsovan sielu ikäänkuin varastetaan tai se muuttuu päinvastaiseksi luonteeksi. Tähän perustuu ilmeisesti L. Carrolsin  Liisa Ihmemaassa tarinatkin. Kaikki on peilin takana käänteistä.

Narkissos taas katsoi peiliin koko ajan, jatkuvasti ja näki vain itsensä . Peili lumosi hänet.ja heijasti vain hänen omaa kuvaansa. Hän oli kaunis ja itsekäs. 16v. hän lähti metsään vaeltelemaan jossa Echo nymfi hänet huomasi ja luomoutui kauniista pojasta. Nymfi rakastui päätä pahkaa ja seurasi Narkisssosta. Echo ei saanut puhua ensin, sillä Jumalatar Hera oli häntä kieltänyt. Narkissos huuteli "Kuka on täällä" ja nymfi toisti kaikuna perässä "täällä", hänen sanojaan, mutta Echo torjuttiin, kuten muutkin Narkissoksen ihailijat. Echo kuihtui ja haihtui surusta, vain ääni jäi kaikumaan.

Jumalatar Nemesis kosti, kuultuaan torjuttujen pyynnöt ja johdatti pojan rakastumaan onnettomasti.
Hän ohjasi pojan lähteelle juomaan jossa poika kumartui  ja huomasi oman kuvajaisensa. Hän rakastui välittömästi, eikä mikään saanut häntä poistumaan kuvajaisensa luota, mikä heijastui lähteestä. Hän lopulta kuoli lähteen äärelle.
Najadit ja Dryadit voihkivat surusta ja Echo  kaiutteli heidän surun huokauksiaan uudelleen ja uudelleen. Narkissoksen kuollut ruumis muuttui Narsissiksi, Narkissoksen mukaan nimetyksi kukaksi.
Peilistä voit  nähdä aurankin, oman kuvasi lisäksi. Peilit on hyvä pitää aina puhtaina ja pölyttöminä, jotta oma kuva ei tahriinnu.
Pienenä  leikittiin pimeässä eteisessä, jossa meillä oli suuri peili, jonkinlaista spiritismiä, peiliin piti tulla  jonkun kuva, mutta aina alkoi pelottaa ennenkuin  ehdittiin kunnolla edes pelaamaan, ja laitoin ovet auki tai valot päälle ja olin "pelkuri".. :)

Oma kuva on tärkeä, joten kun katsot seuraavan kerran peilistä itseäsi, mietipä miten sinä näet itsesi, vai näetkö itsesi toisten silmin?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti