tiistai 9. joulukuuta 2014

9.12 Joulukalenteri Anna Hyvän Kiertää - Yksi hyvä teko

Näin viime yönä unta, että olin ruokaa jakamassa jossain isossa paikassa, ja ihmiset olivat kiitollisia saamastaan hyvästä ruuasta. Aamukahvia juodessa tuli mieleen elokuva Anna Hyvän Kiertää. Siinähän  jaetaan ideaa toisten auttamisesta, että auttaminen lisääntyy ja hyvä palaa lopulta itselle.
Sain sitten vision tästä.

Valitse kuvan sydämistä yksi, ja lue alempaa mikä on sinun panoksesi tällä kertaa..Tätähän voi jatkaa vaikka viikoittain jokainen omalla panoksellaan, ja vielä kun muistaa kertoa ideasta eteenpäin..
Jaa siis auttamisesi kolmelle henkilölle ja kerro heille, miten tämä toimii, ne kelle jaat  auttamistasi, voivat auttaa taasen kolmea ihmistä eteenpäin jne.. luodaan valoa muillekin <3

Voit auttaa tuntematonta, kadun kulkijaa, työkaveriasi, lähimmäistä, naapuria, mummoa, vanhempiasi, tätiä, lasta, eläintä.1. Sinun panoksesi on  mennä kohtaamaan ihminen vaikeassa tai haastavassa tilanteessa, nähdä hyvä hänessä, kannustaa hänen osaamistaan, kykyjään ja persoonaansa. Sinä voit antaa hänelle tiedon, jota hän ei  vielä itsestään huomaa, että hän on paras mahdollinen itsensä ja yltää mihin haluaakin. Voit esim kannustaa ystävääsi pukeutumaan iltaa varten tai auttaa työkaveria oppimaan jotain uutta, oppimaan että hänelläkin on kyky osata.


2. Sinun panoksesi on tällä viikolla olla  empaattinen toista kohtaan, kuunnella ja ymmärtää. Jos ajat autoa,  on nyt aika antaa tietä muillekin. Voit antaa kassa - tai pankkijono paikkasi sille, joka seisoo  takanasi.  Hymyile kun olet kanssakäymisissä jonkun kanssa. Se hymy voi pelastaa jonkun päivän.


3. Panoksesi on antaa anteeksi  sille, joka on ollut sinulle julma, tai loukannut sinua. Kun annat anteeksi se negatiivisuus jota kannat " ämpärissäsi" tyhjentyy ja tilalle tulee vapautunut, hyvä olo.
Sinä voit murtaa vihan syklin. Anna myös anteeksi itsellesi kaikki kokemasi negatiiviset tunteet.


4. Panoksesi  on tehdä konkreettista hyvää, lahjoittaa jollekin jotain, esim. esine tai tavara, jota et enää tarvitse,  eläinsuojiiin voi viedä vanhoja peittoja ja pyyhkeitä. Kirppiksille vielä käyttökelpoista vaatetta jota et enää käytä. Se ei ole sinulta pois, päinvastoin. Pääset vanhasta jo sinulle turhasta eroon ja jätät tilaa uudelle, ja joku muu hyötyy siitä.  Voit lahjoittaa aikaasi, esim hoitaa ystävän lasta, tai  koiraa hetken, käydä kaupassa naapurin puolesta, auttaa työkaveria jossain tehtävässä jne..

Tehtävä on haasteellinen koska ihmisten on vaikea ottaa apua vastaan, ja ymmärtää tämä tärkeä pointti, auttaa ja antaa sen kiertää. Mutta jos iolet viikon selvinnyt kunnialla, selviät usemamamnkin ja voit jakaa omaa auttamsitasi  lisääkin :) Maailmassa on monia autettavia, mutta auttajia liian vähän <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti