keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vanha vuosi jää taakse

Uusi Vuosi ja Uudet Kujeet


Joulu ja Uusi Vuosi on nyt juhlittu, vähän rauhallisemmin ja pienimuotoisemmin kuin ennen, mutta ei se mitään, välillä näinkin, panostin enemmän lahjoihin, sillä vanhemmat lapset olivat keskenään ja me kuopuspojan kanssa kaksin.

Tänään kaikki ON uutta. Ensimmäinen aamuherätys, ensimmäinen aamukahvi, jne.. Älä jää murehtimaan vanhaa vuotta, vaan ole kuin uudestisyntynyt. Tänään teet kaikkea ensimmäisen kerran. Tee Siitä tietoinen prosessi, niin elämä näyttää kirkkaammalta, paremmalta, ja olet itse toiveikkaampi ja valmiimpi uusille asioille, et enää jarruta vain siksi, että se on "mukavaa".
Ota käyttöösi uudet asiat, toimintamallit, ajatukset ja ideat ja lähde niiden kanssa eteenpäin. TÄMÄ VUOSI ON  MAHDOLLISUUS UUDISTUA 

Olen päättänyt että haluan muuttaa uuteen, turvallisempaan kotiin, tässä on ollut paljon kaikenlaista hässäkkää ja kodissa ilmennyt  ihmeellisiä  ongelmia, putkiongelmia, murtoyritys, kaapelivikaa, yms.. En edes jaksa luetella.. Keskityn omalla kohdallani muutokseen ja luovuuteen tämän vuoden aikana, enemmän näitä henkimaailman juttuja, sekä luovuutta, (siihen ei ole ollut aikaa, ja kaipuu on suuri tehdä käsillä) Otan aikaa itselleni enemmän, sekä  kuopukselle.Miten maailma makaa vuonna 2015?


Suomi
 - Paljon puheita poliittisesti, kiireellä tehtyjä päätöksiä, eivät toimi kuitenkaan kuten on ajateltu. Tietyllä tapaa hallituksen vakaus kyseenalaistuu, enemmän naisia päättämään. Muutoksena hyvääkin - jokin vanha huonosti suunniteltu asia lähtee nyt uusin keinoin edsitymään vauhdillakin,  työttömyyden ratkaisu tai vastaava.
Lastensuojeluasia saa paremman suunnitelman, mikä taitaa  oikeasti toimia, vaikka aluksi  kansa onkin huolissaan.
syrjäytymisen ehkäisy  hoidetaan paremmin ja uusia asumismuotoja kehitellään, että asunnottomuus helpottuu.
Kirkko kokee kansapulaa edelleen, eikä saa oikein tukijoita tai kannattajia puolelleen. Joku poliitikko hämmentää soppaa vielä enemmän ja saa kansan vetäytymään.
Suomen turvallisuus näyttää saavan jonkun ulkopuolisen tukijan, tämä  asettaa meidät vaihtoehtojen eteen,miten toimia. Sopimus kuitenkin tehdään, ja se saa vanhan aikajakson päättymään. Asiat näyttäytyvät epämääräisiltä jatkossakin Venäjän suhteen.
Suomi on ns. hakemassa uutta rooliaan, sekä poliittisesti, että muutenkin. Vaikka suomi ottaa uutta vastuuta ja on joku tukijakin, kuitenkin erillisyys on tässä pinnalla, ei tuki on näennäistä, eikä oikeasti toimivaa.
Eurosta yritetään luopua, mutta se on hankalampaa kuin  luullaan ja vaatii aikaa, ei ehkä tämän vuoden asia kuitenkaan.

Eurooppa
-Uusia alkuja monessa maassa poliittisesti. Kuohuntaa  vallanpitäjän omista toimista(mies).
EU säätää lakejaan uusiksi,  maatalous ja hyvinvointi pääosassa, ja lisää rajoitteita. Osa  vaikuttaa  vanhempaan väestöön  epäsuorasti  heidän elämänlaatuunsa.
Työpaikkoja lisää tarjolla Euroopan alueelta, suomalaisia halutaan enemmän sinnepäin töihin.
Joku maa tulee tai lähtee EU:sta.

Venäjä
-Tuttuun tapaan Veli Venäjä yrittää saada lisää alueita. Levittää valvontaansa, ja ns. stressaa lähialueitaan enemmänkin. Putinille jokin uusi alku tai elämänvaihe kuitenkin luvassa, mikä ratkaisee paljon, ja helpottaa lähialueiden stressiä, ja sotilaallisia paineita. Vanha päättyy sielläkin,  yllättäviä käänteitä ja ns. selkään puukotusta poliittisesti. Putinin asema on vaakalaudalla tai muuten muuttumassa. Kansalla on sanansa tässä.

Katastrofit
-Äiti Maa jatkaa omaa stressiään, saarialueilla kuohuu ja muuttuvaisena näkyy jokin eläinlaji sekä se, että jokin saari katoaa kokonaan veden alle tai tuhoutuu muuten.
Hyvääkin, harvinaisempi eläinlaji lisääntyy tarhaolosuhteissa ja voi hyvin, lisää  ihmiskunnan toivoa.
Laivaonnettomuus, isompi alus jokun suuren maan lähellä.
Lento -onnettomuus jossa mukana eloonjääneitäkin, kuin ihmeenkautta siunattuna.
Iso tulva, josta joku kertoo tarkastikin, mutta jota ei oteta vakavasti.

Tässä hieman valotusta minun näkemysteni mukaan tähän vuoteen. Aika lohduttomalta näyttää, mutta onhan mukana jotain hyvääkin.
Muistakaahan auttaa ja jakaa omastasi 
Pidetäänhän silti huolta toisistamme ja Äiti Maasta <3
2 kommenttia: