sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Elementtiboostaus - Lyhyt oppimäärä, kuinka saada elementeistä enemmän?

Näin alkuvuodesta on hyvä puhdistatua vanhoista energioista ja ottaa tilalle uusia.
Puhdistautua voi suihkussa, kylvyssä, saunassa, kunhan sen tekee tietoisesti. Voit käyttää myös hieman merisuolaa pestessäsi itsestäsi vanhaa pois, (sekoita hieman suihkugeelin sekaan ja hankaa itsesi puhtaaksi) Merisuola myös virkistää.

Mihin eri elementtejä voi sitten tarvita?

Vesi antaa elämään virtaa, tapahtumat soljuvat eteenpäin, olet itse tietoisempi tunne-elämästäsi, vesi puhdistaa, antaa mahdollisuuden kasvaa henkisesti ja uudistaa.Vesi antaa tilaa pohdinnoille ja rentouttaa.

Tuli antaa vauhtia ja voimaa, vahvaa energiaa, päättäväisyyttä, agressiivisuutta (esim. työssä johtavassa asemassa tarvitaan tätä ominaisuutta). Tuli poltaa vanhan pois, se siis auttaa myös uudistumis-puhdistusrituaaleissa. Tuli ikäänkuin konkretisoi tapahtumat, esim. luopuminen, meditointi (violetti liekki), toisaalta tuli myös rentouttaa ja vahvistaa( takkatuli, nuotio) Se suo tilaa ajatuksille, ja hyville keskusteluille. Tulella on kokoava voima. Tuli tuo myös Äidin ja kodin lähelle (hella, uuni, ruoanlaitto, lämmitys ja valo)

Maa  antaa paljon, konkreettisesti se ruokkii meidät, tukee meitä. Maalla on perusta, johon voimme heikoilla hetkellä tukea, kun olemme liian esim. liian vauhdikkaita, tai tapahtumien pyörteissä. Voimme pysähtyä hetkeksi ja istua vaikka kalliolle miettimään.. Maa suo tasapainoa, kiinnekohdan ja turvan. Koti, Äiti Maa, keskus.

Puu pitää sisällään samoja  asioita kuin maa elementti. Toisaalta puu ruokkii tulta, joten jos haluamme tulielemnettiä elämään, voimme korostaa sitä puu elementillä, esim. kodissa. puu tuo viisautta, rauhaa, ja tukea henkiseen kasvuumme.

Ilman elementti on mahdollisuus tarttua "tuuliin" ja antaa mennä. Ilma  tuo uudet tavoitteet,inspiroituneet ideat ja päämäärät. Luovien ihmisten elementti on ehdottomasti ilma. Ilma raikastaa ajatukset, sekä vanhat ajatusmallit uusiksi. Kun haluat uudistua, lisää ilman elemnttiä kotiisi, tuuleta kunnolla, mene tuuliselle kävelylenkille ulos.

Miten lisätä elementtiä elämään?Vesi

Kun olo on  hieman vetämätön, liian maassa, ja olokin voi olla jopa tunkkainen, tai on pitkään ollut  vaikeassa elämäntilanteessa, josta haluaa päästää irti- lisää vettä elämääsi. Vedellä on myös rentouttava vaikutus, äänenä, soutaessa veden liplatus veneen kyljessä tai laiturilla, auttaa hiljentymään ja menemään sisäänpäin, on hyvä saada  kiinni ajatuksistaan tai olla vain ajattelematta yhtään mitään.
Vesielementtiä on, sininen ruoka, nestemäinen ruoka, keitot ja smoothiet jne. Sinistä ruokaa edustaa luumut, vesi, (täysikuun aikana kuuvesi, jonka aktivoit vain tiettyä, haluamaasi käyttötarkoitusta varten). Munakoiso, mustikat tai muut tummat marjat yms. Kun nautit elementtiä väriravintona, visualisoi se väri ja elemnetti tiedostaen, mitä se tekee sinulle, veden puhdistava vaikutus jne.. Näin saat sen tehokkaammin käyttöösi.
Kun menet suihkuun tai uimaan tai kävelet sateessa, tiedosta veden  puhdistava vaikutus, parasta voimakkaalla sateella.
Voit myös käyttää hyväksesi  esim. suihkulähteitä ulkona, tai istua veden äärellä kuunnellen vain veden ääniä, jos et pääse  luontoon tai ulos, You tubessa on paljon vesimusiikkia. Fengshuin oppien mukaan vesi tuo muutoksen, virtaava vesi kuvana auttaa  saamaan tapahtumiin virtaa, ja liikettä. Fengshuin "tuulen" kohdalla jos on vesielementti, tai kuva virtaavasta vedestä auttaa lisäämään vaurautta.
Tuli

Kun kaipaat voimaa, rohkeutta kohdata tilanteet tai jokin pelottava asia. Kun tahdonvoima on kadoksissa  tuli energia on silloin tarpeen. Jos olet liian hektisessä ja stressaavassa tilassa, ja on vaikea keskittyä, on hyvä hakea tulielementtiä.
Tulielementtiä on kynttilät ja kynttilämagiassa voit keskittyä vielä korostamaan jotain tiettyä elementtiä, tai asiaa kynttilän värissä..
Voit tehdä tuliruokaa. Tuliruokaa edustaa parhaimmillaan punainen ruoka, chilit, tomaatti, punainen liha, punaviini, paprika, suklaa. Voit myös pukeutua punaiseen, näin saat itsesi myös paremmin kuulluksi, jos pidät puhetta tai opetat.
Takkatuli, nuotio tai kynttilät, auttavat keskittymään tehokkaasti. Fengshuissa tuli elementti tuo tilaisuuksia, julkisuutta,  ja etenemistä.


Maa

Äiti Maa luo sen turvan ja perustan mitä tarvitsemme voidaksemme hyvin. se balansoi, kun menee liian lujaa tai olemme sairaita. Jo pelkästään ulkona liikkuminen auttaa virkistymään, saati sitten maanläheisyys arvoissamme ja maaruoka. Se pitää jalat maassa ja käytännönläheisenä. Joskus olet kuullut sanottavan että joltain puuttuu maalaisjärki.. Se on juuri sitä, että ei saa itseään kiinnitetyksi paikoilleen, juuret voivat olla kadoksissa tai muuten vaan menee liian kovaa elämässä ja ei osaa tehdä oikeita valintoja. Hakemalla elämääsi maa elementtiä saat  nopeasti itsesi tasapainoon fyysisesti ja henkisesti.
Maaruokaa on kaikki uuni- ja grilliruoat, viljat,  ja kaikki maasta tullut. Ruskealla värillä saat  vaatteissasi vaikuttaa, antamalla luotettavan vaikutelman, se  auttaa  maadoittumaan ja antaa tilaa harkinnoille ja hyville valinnoille.
Maadoittua voit myös istumalla maassa, tekemällä puutarhatöitä jne. Maa myös auttaa arvoissa, voit kiinnittää huomiosi myös maapallon ja toisten ihmisten hyvinvointiin. Auttaminen on helpompaa kun on maadoittunut ja arvot kunnossa.
Fengshuissa maa elementtiä edustaa hyvin kivet, multa, savi ja keltainen väri. Maakohta on ns. rakkausnurkka, johon esim. kaksi samanlaista saviruukkua tuo harmoniaa ja tasapainoa.


Puu

Puu auttaa kasvamaan, usein  lasten huoneissa on seinään maalattu puun kuva, tai huoneessa on iso kokooinen viherkasvi tukemassa lasta kasvussaan. Lapsia tukee hyvin myös puutarhanhoito. Saavat kokea kasvun ihmeen ja se auttaa heitä myös itsessään hyväksymään kasvun ja sen tuoman muutoksen eikä murrosikä ole näin ollen vaikeaa aikaa, kun voisi pahimmillaan olla.
Puu auttaa hiljentymään, siinä on paljon samoja  hienouksia kuin maa elementissä,mutta hienovaraisemmin. Varsinaista puuruokaa ei ole, paitsi ehkä omenat ja pähkinät, nehän tulevat puusta, mutta parhaiten puun elemnttiin pääsee kiinni  menemällä ulos ja halaamalla puuta, tai istua puun alle pohdiskelemaan. Puussa on viisautta, joka voi tuoda viestejäkin, kun kuuntelee tarkoin. Eri puilla eri energiat. Joitain kutsuu vanha viisas Tammi, joitain taas viehkeä koivu..
Paljolti persoonakohtainen tämä valinta.
Fengshuissa puu elementti tuulen kohdalla antaa kasvua vaurauteen.. Puuta voit lisätä kotiin  metsän kuvilla, puiden oksillaja kävyillä tai kuvilla.Ilma

Ilman elementti tuulettaa ja antaa lisää puhtia ja vauhtia asioihin. Se inspiroi, antaa suuntaa ja päämääriä, ideoita. Jos kaipaat uutta, lisää ilman elementtiä elämään.
Varsinaista ilmaruokaa on kaikki vaahdotetut ja läpikuultavat, jopa valkoiset ruuat. Marenki, kermavaahto, vispipuuro yms.. Esineinä höyhenet, tuulikellot, kaikki jotka vähääkään liikuttavat ilmaa. Tuuletin työpöydällä, tuulikello ikkunalla,  kuvia pilvistä tai oksa, jossa höyheniä.. hyviä työhuoneen esineitä..Kartan kuva  seinällä auttaa uusissa päämäärissä, ja niiden saavuttamisessa.

Aloita tämä vuosi luomalla omat uudet tavoitteesi ja päämääräsi. Uudista itsesi!

Kuvat netistä..

5 kommenttia:

 1. Hei, mitä on kuuvesi ja kuinka se tehdään?
  ''(täysikuun aikana kuuvesi, jonka aktivoit vain tiettyä, haluamaasi käyttötarkoitusta varten)''

  VastaaPoista
 2. http://mandalatuvassa.blogspot.com/2014/07/taydenkuun-vesi.html Tässä linkki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos! Onko väliä vaikka on pilvistä? Nykyään ei noita kirkkaita öitä tahdo millään olla. Voiko vettä laittaa ulos voimaantumaan? (vaikka harso päälle) Voiko tehdä esim. nousevankuun-vettä? Onko ollenkaan voimallista?

   Poista
 3. PIlvisyys ei haittaa ollenkaan. ja ulos vaan tai parvekkeelle, Ikkunanvalokin riittää.
  Nousevan kuun vedestä en ole kuullut, joten siihen en kommentoi mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin kattilallisen kukkavettä ikkunalle(olen kehno hortonoomi ;) jospa ne muutamat kukkaraasut intoutuisivat kasvamaan. Nyt tässä tuli mieleen, että jos laittaisin vielä pikku kupillisen ihan vain juotavaksi, energiavedeksi ensiviikkoon. Veisi siiten vaikka tuon nälän viikoksi pois! :))

   Poista