keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Paprikakeitto, väriruokaa

Tämä on ihana keitto. Lämmittää ihanasti näin tylsänä talvipäivänä.
Punainen väri  tuo tulienergiaa elämään. Se vaikuttaa tahtotiloihin, aktiivisuuteen, sekä verenkiertoon kiihdyttävänä.
Jos olo tuntuu saamattomalta, hieman tylsältä, ja jos sinun pitää olla määrätietoinen asioissa, tämä ruoka auttaa siihen.
Tämä on myös edullista ruokaa.

Annos on 3-4 hengelle.

Tarvitset

Kaksi paprikaa ( punaista) mieluiten kapeita, makeita
Puolikas chili (ilman siemeniä ja valkoista  siemenrankaa)
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
Öljyä tai voita paistamiseen
1 iso purkki paprika, paahdettuja (ei pakollinen)
1 prk. tomaattimurskaa Mutti tai vastaava
puolikas prk. paseerattua tomaattia
n5dl vettä
Mustapippuria, suolaa, kasvis- tai kanafondi


Pilko kasvikset, kuullota öljyssä, anna muhia muutama minuutti miedolla lämmöllä.
Lisää tomaattimurska ja paseerattu tomaatti, sekä vesi, ja mausteet, anna hautua n. 15- 20 min. miedolla lämmöllä. Sekoita tehosekoittajalla/blenderissä ja siivilöi keitto sileäksi, (ei ole pakko)
Nauti.

Voit lisätä tarjoillessa  keittoon jogurttia, paahdettua pekonisilppua, juustoraastetta tai paahdettuja siemeniä. Maun mukaan.  Tässä keitossa on jogurttia.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti