lauantai 11. huhtikuuta 2015

Bataatti-Kookoskeitto

Tein pääsiäiseksi alkuruoaksi keittoa, ja piti olla laktoositon,gluteeniton ja munaton, eikä saanut olla pähkinöitäkään. Vanhempien lasten uudet kumppanit ovat allergisia, niin pitää venytellä reseptejä ja osaamistaan nykyisin näiden ruokien kanssa, että on maistuvaa kaikille muillekin, eikä tarvitsisi tehdä erikseen kovin montaa ruokalajia. Tämä keitto sopi hyvin tarkoituksiini. Ja tämä on kasviskeitto. Elementtinä keittohan edustaa maata, sekä tulta. Jos tarvitset vähän balansoitumista tämä keitto on siihen oivallinen.


Keitosta riittää 4-6 hengelle.


2 Bataattia kuorittuna, pilkottuina lohkoiksi
n.5 dl vettä
Öljyä
Suolaa, kasvisfondia (voi jättää poiskin)
2 chiliä pieniksi pilkottuna, ja osa ohuiksi suikaleiksi  suikaloituna (koristeeksi keiton pinnalle)
2dl kookosmaitoa
1dl soijakermaa (ei pakollinen)
Pippuria

Kuullota bataattilohkot ja chilit öljytilkassa, lisää vesi ja kasvisfondi ja anna kiehua kypsäksi. Lisää kookosmaito ja soijakerma, anna vielä muihia muutaman minuutin ajan. Sekoita tehosekoittimella tasaiseksi, voit siivilöidä keiton, tai lisätä vettä tarvittaessa, jos liian paksua. Tarkista maku, mausta lisää jos on tarve. Lisää chilisuikaleet koristeeksi ja tarjoile!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti