torstai 2. huhtikuuta 2015

Chilisuklaakakku

Haluan toivottaa lukijoilleni Oikein Ihanaa Ja Rentouttavaa Pääsiäistä tämän kakkureseptin myötä!



Chilinen suklaakakku mangotwistillä.

n. 12-16 palaa

200 g tummaa suklaata
1-2 rkl tuoretta chiliä pieneksi hienonnettuna ja kannattaa käyttää vähän tulisempaa, esim. Habaneroa
2 1/2 dl sokeria
200 g voita
5 munaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta


1.  Valitse 20 x 30 cm uunivuoka tai kaksi kapeaa leipävuokaa. Voitele ja jauhota vuoat tai vuoraa ne leivinpaperilla.

2.  Sulata suklaa ja lisää chili lämpimään suklaaseen. Tarkista maku! Muista, että aina voit lisätä enemmän chiliä, mutta sitä ei voi vähnetää! Suklaasta on hyvä tehdä hieman tulisempaa kuin mitä haluat valmiista kakusta. Varo juoksettumista, omani meni pian ihan suklaapalloksi, mutta kakkuun se ei vaikuttanut mitenkään.

3. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen  hyvin vatkaten.

4. Lisää suklaa-chiliseos.

5. Sekoita vehnäjauhot ja kaakao keskenään, ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

6. Kaada taikina uunivuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia. Paistoaika riippu vuoasta ja uunista. Älä paista kakkua aivan kypsäksi asti. Kakku on valmis, kun kokeilet sen kypsyyttä keskeltä ja tikkuun jää kosteita suklaisia muruja. Jos haluat kakusta valuvan mutakakun, käytä pyöreää vuokaa ja lopeta paistaminen, kun kakku on reunoista kiinteä ja keskeltä vielä hieman taikinainen.

7. Anna kakun jäähtyä hiukan, tarjoile esimerkiksi kermavaahdon tai vaniljakastikkeen  kanssa ja nauti! Jumalainen yhdistelmähän syntyy juurikin suklaan, chilin ja vaniljan sekoituksesta. Marja tai hedelmä lisää raikkautta.

chilisuklaa seos sulaneena- ei juoksetttuneena





Tämä keittiönoita puuhaa pääsiäisen kyökissä ja odottelee lapsukaisiaan syömään, uusia reseptejä taas tulossa sitten.

Hauskaa Pääsiäistä!



1 kommentti: