lauantai 4. huhtikuuta 2015

Pasta parsa-sitruunakastikkeella

Tämä keväinen ja raikas pasta on omiaan pikaiseksi lounaasi tai lohturuoaksi.

Tarvitset:

Pastaa
Merisuolaa
Vettä
Tuoretta parsaa
1 sitruuna, josta kuori raastettuna ja mehu talteen kastiketta varten
1- 2 keltuaista
Mustapippuria
Hitusen kermaa, ei pakollista
Parmesan juustoraastetta

Kiehauta pastavesi, lisää suola, ja pasta. Keitä n. 8 min. pastasta riippuen. Jos on tuorepastaa riittää muutama minuutti.

Katkaise parsa sopivasta kohtaa juuren läheltä, kuori, säästä nuput.  Pilko kolmeen saan. Kiehauta parsan keitinvesi ja lisää parsat kiehumaan.

Kun pasta on kypsää, valuta.

Sekoita keltuaiset, kerma, sitruunamehu ja -raaste,

Laita pasta tarjoiluastiaan, lisää parsa palat sekä keltuais,s itruunakastike, ja sekoita. Tarkista maku, ja lisää suolaa tarvittaessa, sekä mustapippuri.

Aseta annos lautaselle, lisää parmesan raaste ja nauti.






1 kommentti: